24/6/10

Γενική κατάρρευση παντού , γέμισαν οι φυλακές και δεν έχουν που να βάλουν τους κρατούμενους

Η απόλυτη κατάρρευση σε όλους τους τομείς . Αστυνομικοί έφθασαν σε σημείο να μηνύουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους γιατί αρνούνται να δεχτούν άλλους κρατούμενους στη φυλακή.

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές Σταυρακίου, εξ αιτίας του υπερβολικού αριθμού κρατουμένων.

Η διεύθυνση των Φυλακών, εδώ και μερικές ημέρες απευθύνθηκε εγγράφως σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, στις οποίες...


...ανέφερε ότι δεν έχει την δυνατότητα για κράτηση άλλων ατόμων και ζητούσε να σταματήσουν οι μεταγωγές.

Η κατάσταση όμως και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων δεν είναι καλύτερη με αποτέλεσμα οι μεταγωγές να συνεχιστούν.

Έτσι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρνήθηκαν να παραλάβουν κρατούμενους με αποτέλεσμα να μηνυθούν από τους αστυνομικούς.

"Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχει ούτε μία σπιθαμή για να φιλοξενήσουμε κι άλλους. Μακάρι να μπορούσαμε αλλά τι να κάνουμε...Να τους πάρουμε στο σπίτι μας" είπε η Πρόεδρος των εργαζομένων στις δικαστικές φυλακές Έλενα Αγαπητού, η οποία απηύθυνε έκκληση προς όλα τα αστυνομικά τμήματα της Ηπείρου να δείξουν κατανόηση και να σταματήσουν τις μεταγωγές.

Τις φυλακές Σταυρακίου επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά -χωρίς να προυπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων- ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος και τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Συνθήκες που κάνουν δύσκολη την διαβίωση των κρατουμένων και θέτουν σε καθημερινούς κινδύνους τους εργαζόμενους. Έδωσε οδηγίες για ορισμένες άμεσες παρεμβάσεις, για τις οποίες πρέπει να βρεθεί τρόπος υλοποίησής του, ωστόσο έγινε σαφές ότι το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού κρατουμένων, σήμερα ξεπερνούν τους 250 αντί των ενενήντα που μπορούν να φιλοξενήσουν οι φυλακές, δεν διαφαίνεται ότι θα λυθεί άμεσα.



Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Epirus-Ellas


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share