15/6/10

Ώρα μηδέν στην υγεία! - Τι συμβαίνει με τα δημόσια νοσοκομεία

Σε περισσότερα απο 150 νοσοκομεία της χώρας η κατάσταση χαρακτηρίζεται εφιαλτική λόγω του εμπάργκο διαρκείας των προμηθευτών ιατρικών υλικών στους οποίους το κράτος οφείλει περισσότερα απο 5 δισ. ευρώ.

Στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Αγία Όλγα και Πανμακάριστος δεν υπάρχουν σύριγγες επίδεσμοι και διαθερμίες χειρουργείων που απαιτούνται για να να καυτηριάζονται οι τομές και να σταματά η αιμορραγία κατα τη διάρκεια των χειρουργείων....


Πρόβλημα υπάρχει και στις αιμοκαθάρσεις. Στο Αττικό έχουν ακόμα για δύο ημέρες υλικό για αιμοκαθάρσεις ενώ και στο Τζάνειο τελειώνουν.

Στον Ευαγγελισμό υπάρχει έλλειψη από ασκούς αναρρόφησης με αποτέλεσμα να "στάζουν οι εκκρίσεις των διασωληνεμένων".

Στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού Ιωαννίνων υπάρχει έλλειψη στο λίθιο με αποτέλεσμα να απορυθμίζονται οι ασθενείς. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φθηνό φάρμακο. Ωστόσο πλέον δεν υπάρχει.

Ο πρόεδρος των νεφροπαθών Γ. Καστρινάκης σταμάτησε από σήμερα την αποχή από την αιμοκάθαρση ύστερα από τις δεσμεύσεις του Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Γ. Πολύζου πως θα βρεθεί άμεσα λύση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δημήτρης Βαρνάβας μιλώντας στο MEGA ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα. Σε διαφορετική περίπτωση- όπως είπε- θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Σε νοσοκομεία όλης της χώρας χειρουργεία αναβάλλονται λόγω έλλειψης υλικών , και δεν γίνονται αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Προμηθευτών Νοσοκομειακών Υλικών Θεόδωρους Δουρμουσόγλου είπε ότι "εμείς δεν κάνουμε εκβιασμό ούτε εμπάργκο. Απλά έχουμε στερέψει. Δεν έχουμε χρήματα πλέον για να εισάγουμε προϊόντα.".

Απο τη μια λοιπόν το υπουργείο δεν πληρώνει τα χρωστούμενα και απο την άλλη οι προμηθευτές αρνούνται να στείλουν υλικά στα νοσοκομεία. Και στη μέση βρίσκονται οι ασθενείς...

Το ανύπαρκτο κράτος σε όλο του το ΜΕΓΑΛΕΙΟ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share