3/6/10

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αναφέρεται στα προκλητικά προνόμια των βουλευτών

To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Αμβροσίο

Καθώς η Χώρα μας έχει εισέλθει σε μια βαθειά οικονομική κρίση, της οποίας η έκταση δεν έχει φανεί ακόμη, εντύπωση προκαλεί ένα μήνυμα, το οποίο ελάβαμε και στο οποίο παρουσιάζονται οι αποδοχές των μελών της Βουλής.

Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, τότε η άσκηση της βουλευτικής εξουσίας γίνεται και πολύ ....βολευτική! Μας θυμίζει τήν παροιμία: "τρείς τό λάδι, τρείς τό ξύδι καί έξη το ξυδόλαδο!" Δέν έχουμε τίποτε και με κανένα. Εν τούτοις όταν ακούμε τόσα και τόσα για επίσημα πρόσωπα και για τον αθέμιτο πλουτισμό τους μας κυριεύει μεγάλη θλίψη...


Και δυστυχώς η ενοχή βαρύνει όλο το πολιτικό φάσμα. Τώρα ψάχνουν για τον παραλήπτη της μίζας του ενός η των δύο εκατομμυρίων!

Αλλά την έμεση κλοπή, που έκαμαν τα δύο Μεγάλα Κόμματα δεν την αγγίζουν! Ποιά είναι αυτή; Προεισέπραξαν την χρηματοδότηση, την οποία τους παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο, μέχρι το έτος 2016!!!!!! Και μιλάμε για κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Δεν έφθαναν όλα αυτά! Τώρα τελευταία οι Βουλευτές μας έλαβαν μια ακόμη απόφαση: Κάθε Μέλος της Βουλής δικαιούται μια επί πλέον χρηματοδότηση 5.000-6.000 € για να προμηθευθή κομπιούτερς και λοιπό εξοπλισμό του Γραφείου του.

Με δεδομένα αυτά προσυπογράφουμε τις παακάτω προτάσεις, τις οποίες κάοπιος μα έστειλε. Κάποτε πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η λιτότητα πρέπει να αγκαλιάσει όλους καί όχι μόνο τον εργάτη και τον φτωχό μεροκαματιάρη.

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΑμβρόσιοςΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 150-200

3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ 8.

4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΕΧΕΙ 10 ΕΤΩΝ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

5. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ

6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ

7. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

8. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ

9. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ). ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ (2) ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

*************

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από: + Καλαβρύτων & Αιγιαλείας ΑμβρόσιοςΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share