22/6/10

Ειδικά προνόμοια και τροποποιήσεις κατ'εξαίρεση αποκλειστικά για τους βουλευτές ( Έγγραφο ντοκουμέντο)

Δεν εξηγείται διαφορετικά, προσπαθούν να μας μουρλάνουν , δείτε τι νόμους έχουν ψηφίσει αποκλειστικά για πάρτη τους οι βολευτές.

Έχουν ξεφτιλίσει τo συντάγμα , όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, αλλά ορισμένοι είναι πιο ίσοι απο τους άλλους.

Πλήρη σύνταξη με δύο χρόνια υπηρεσίας παίρνουν όσοι βουλευτές έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ή πάσχουν από ορισμένες ασθένειες, όταν οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Δημοσίου...


...χρειάζονται δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίας και συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν για τους ίδιους λόγους.

Αυτό προβλέπει ο Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, όπως δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, φύλλο 265, προκαλώντας εύλογες απορίες, αλλά και αίσθημα αγανάκτησης στον πολίτη , ο οποίος πρέπει να εργαστεί 7,5 φορές περισσότερο από έναν βουλευτή, για να συνταξιοδοτηθεί, αν και πάσχει από την ίδια αναπηρία.

Προσέξτε τώρα !!!

Η διετής θητεία των βουλευτών δεν χρειάζεται καν να είναι συνεχής , μπορεί να είναι και διακεκομμένη, και δεν έχει καμία σημασία πότε απέκτησαν τη βουλευτική ιδιότητά τους, δηλαδή πριν ή μετά την ασθένεια!

Ας δούμε τι προβλέπει το άρθρο 4 του νόμου 3513/05-12-2006, παράγραφος 20.α:

«Για τους Βουλευτές οι οποίοι είναι παντελώς τυφλοί, παραπληγικοί ή τετραπληγικοί, καθώς και όσοι πάσχουν από υπερφωσφατασαιμία ή από Βήτα ομόζυγο μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και υποβάλλονται σε μετάγγιση ή από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποστεί μεταμόσχευση μυελού των οστών ή συμπαγών οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ, πάγκρεας και νεφρού), εφόσον για τις περιπτώσεις αυτές συντρέχει ποσοστό αναπηρίας 67%, αρκεί η συμπλήρωση δύο (2) πλήρων ετών συνεχούς ή διακεκομμένης βουλευτικής θητείας και η σύνταξή τους καταβάλλεται από της συμπληρώσεως του πεντηκοστού πέμπτου (55ου) έτους της ηλικίας τους, ανεξαρτήτως του χρόνου που απέκτησαν τη βουλευτική ιδιότητα».

Για τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες ασθενειών, όταν πρόκειται για απλούς δημοσίους υπαλλήλους, το άρθρο 3 παρ. 1 του ιδίου νόμου αναφέρει ότι για την πλήρη συνταξιοδότηση «αρκεί δεκαπενταετής πλήρης πραγματική συντάξιμη υπηρεσία».

Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα, βάσει ποίων κριτηρίων αποφασίστηκε από τον νομοθέτη, που εν προκειμένω είναι οι... ίδιοι οι συνταξιοδοτούμενοι, να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο στο θέμα της συνταξιοδότησης ίδιες ομάδες ασθενών που υποβάλλονται στις ίδιες θεραπείες και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους;

Μήπως ο παραπάνω νόμος που δημιουργήθηκε ως αποκλειστικό προνόμοιο των "εθνοσωτήρων" λειτουργεί παράλληλα και ώς παραθυράκι στην περίπτωση που κάποιος θέλει να βγεί στη σύνταξη με 2 χρόνια "υπηρεσίας" , προσκομίζοντας μερικές ιατρικές βεβαιώσεις "μαιμού" οτι έχει δήθεν υποβληθεί σε κάποια μεταμόσχευση.

Ή μήπως δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα και πόσο μάλλον απο τους ηθικοτάτων αρχών εθνοσωτήρων μας. Ποιος θα τον ελέγξει άλλωστε , εδώ στήνουν εξεταστικές επιτροπές για θέματα που όλοι γνωρίζουν και παριστάνουν πως τα ψάχνουν.

Παρεπιπτόντως για να μην ξεχνιόμαστε , ειδική μεταχείριση προβλέπει ο νόμος και για τους υγιείς βουλευτές ενώ όλοι τους εχούν το προνόμιο να λαμβάνουν δύο ή και περισσότερες παράλληλες συντάξεις. Η σύνταξη τους ανέρχεται σε τουλάχιστον 4500 ευρώ τον μήνα, ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης.

Αντέχετε να διαβάσετε περισσότερα ;; Δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:

Επάγγελμα Βουλευτής - Δείτε πως εισπράττουν τις αποζημιώσεις με μια υπογραφή !



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share