7/6/10

Η κατασπατάλιση δημοσίου χρήματος συνεχίζεται και εν μέσω πτώχευσης

Του Αντώνη Μπιδέρη

Ακούγεται αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει με την Ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Από το 2009, ο μόνιμος αντιπρόσωπος δεν χρησιμοποιεί την κατοικία που ανήκει στο ελληνικό κράτος και παραχωρείται στον εκάστοτε αντιπρόσωπο, αλλά επιλέγει διαμέρισμα υπερπολυτελούς συγκροτήματος σε έναν από τους πλέον ακριβούς δρόμους...


Ο Αναστάσιος Μητσιάλης τοποθετήθηκε στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου του ΟΗΕ πριν από μερικούς μήνες αλλά δεν μένει στην κατοικία που προβλέπεται διότι όπως αναφέρουν ανεπίσημα πηγές, έχει κριθεί ακατάλληλη λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζει στον κλιματισμό και τα υδραυλικά.

Όπως φαίνεται, η αμέσως επόμενη λύση ήταν να βρεθεί το διαμέρισμα ενός συγκροτήματος. Το συγκρότημα βρέθηκε και βρίσκεται στο μεγαλειώδες και εντυπωσιακό κτίριο «Trump tower», που ανήκει στον μεγιστάνα Donald Τrump.

Παρεμπιπτόντως, το όνομά του ήρθε και πάλι στο προσκήνιο πριν από λίγες ημέρες, όταν ακούστηκε ότι η δούκισσα Sarah Ferguson, μετά το σκάνδαλο του χρηματισμού της, μάλλον θα βρει καταφύγιο στην Αμερική στο πλευρό του πολυεκατομμυριούχου. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και πολυτελή οικοδομήματα της Ν.Υόρκης, που προσφέρει χλιδάτες υπηρεσίες στους ενοίκους του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, το μηνιαίο κόστος του διαμερίσματος, το οποίο πληρώνει το ελληνικό κράτος, αγγίζει τα 28.000 δολάρια. Επικοινωνήσαμε με το γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στην Νέα Υόρκη, από όπου μας παρέπεμψαν στις τεχνικές υπηρεσίες του Eλληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να μας ενημερώσουν για τα προβλήματα που παρουσιάζει η διπλωματική κατοικία.

Τα βασικά ερωτήματα, ωστόσο, μένουν αναπάντητα.

Κανείς δεν γνωρίζει πως χρειάζεται να περάσουν περισσότερο από τέσσερις μήνες, για να επιδιορθωθούν υδραυλικές βλάβες, ενώ σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε να έχει χτιστεί από την αρχή μια ολόκληρη κατοικία.

Με δεδομένο ότι στις διπλωματικές αντιπροσωπείες έχει πέσει μαχαίρι σε έξοδα και μισθούς, λόγω της κρίσης, αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατό να εγκρίνεται μια τέτοια σπατάλη και να κωλυσιεργεί η αποκατάσταση των βλαβών της διπλωματικής κατοικίας.


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από zougla.gr


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share