Ανέκαθεν τα συμφέροντα των βαρόνων του επιχειρηματικού κόσμου και όχι μόνο, επηρέαζαν σημαντικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα ενώ η κυβέρνηση πολλές φορές γίνεται υποχείριό τους.
Άλλωστε όλοι θυμόμαστε την κατάσταση της χώρας στα τέλη της δεκαετίας ’90 με τη διαφθορά από τα φρουτάκια και το τζόγο αλλά και όλα τα άλλα σκάνδαλα που σιγά σιγά βγαίνουν στη φόρα και στα οποία κατά κανόνα εμπλέκονται επιχειρηματίες και πολιτικοί.
Πάλι τα ίδια τώρα… η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε πολιτικό αδιέξοδο.
Το αδιέξοδο σε αναζήτηση εύκολων τρόπων εξόδου από την κρίση και ούτω καθ’ εξής. Οι πολιτικοί φαίνεται πια να μην έχουν ούτε τις λύσεις ούτε τις ιδέες. Οι επιχειρηματίες όμως έχουν τις λύσεις, έχουν τα οικονομικά τους συμφέροντα να προασπίσουν αλλά και τον τρόπο να πιέσουν την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Από τη μία οι μεγάλοι βαρόνοι, βλέπε Κόκκαλης, και από την άλλη οι «killers» της επιχειρηματικής κοινωνίας, βλέπε Μπόμπολας υιός, Αλαφούζος υιός κλπ, ή αλλιώς η «νέα γενιά», η οποία φαίνεται να είναι πιο δυναμική, μπορούν και πρόκειται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και του ιντερνετικού τζόγου. Με άσσους στο μανίκι κρατούν πολιτικούς και άλλους επιχειρηματίες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, από τα οποία η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη και στα οποία θα αναγκαστεί και πάλι να υποκύψει πάντα σε βάρος της τσέπης του ελληνικού λαού. Το σκεπτικό είναι απλό.
Η κυβέρνηση χρειάζεται λεφτά και τα θέλει τώρα. Ο τζόγος ηλεκτρονικός ή μη, είναι η εύκολη λύση. Οι άρχοντες του τζόγου έχουν τον τρόπο να βοηθήσουν την κυβέρνηση να γεμίσει τα ταμία από τις τελευταίες αυτή τη στιγμή δεκάρες των Ελλήνων πολιτών αλλά και να εξασφαλίσουν τη δική τους κερδοφορία. Τα μηχανάκια που καταπίνουν κέρματα σύντομα θα παρελαύνουν στις γειτονιές και το βιντεολόττο θα γίνει παραστάτης.
Η κυβέρνηση που δεν αντέχει άλλα σκάνδαλα θα πάρει «βολικές» αποφάσεις για όλους, θα βγάλει χρήμα και θα κρατήσει «βρώμικα» στόματα κλειστά. Δε μας φτάνει η κατάντια στην οποία βρίσκεται η χώρα, θα εγκλωβιστούμε τώρα και στις αντιπαλότητες και τις συμμαχίες των αυτοκρατόρων των μίντια και της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.
Γιατί οι επιχειρηματικές συμμαχίες, κόντρες και συμφέροντα κατευθύνουν την κυβέρνηση στα επόμενά της βήματα.
Οι συναντήσεις Κόκκαλη – Μπόμπολα, Μπόμπολα – Αλαφούζου μυρίζουν σχέδια εν όψει απελευθέρωσης της διαδικτυακής αγοράς. Μήπως πάνε να αντιγράψουν τη γαλλική συνταγή, όπου εταιρίες στοιχηματισμού κάνουν κόμα με μιντιακούς ομίλους προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε όλο και μεγαλύτερη πληθυσμιακή βάση, γεγονός που διευκολύνει και τα κρατικά ταμεία; Ή μήπως ο Μπόμπολας θέλει, όπως αναφέρουν φήμες να εισέλθει δυναμικά και στο χώρο του τζόγου;
Στο τραπέζι των συναντήσεών τους πάντως ζυμώνονται εξελίξεις.
Από τη μία ο Κόκκαλης, η Intralot, η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και η διεκδίκηση της άδειας για το βιντεολόττο, από την άλλη ο Μπόμπολας που εξαπολύει πυρά κατά Κόκκαλη και Intralot, αλλά και η κόντρα για το διαγωνισμό ανακατασκευής των πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Αυτοί οι δύο μάλλον έχουν περισσότερα να μοιραστούν παρά να χωρίσουν αν το καλοσκεφτεί κανείς και ίσως τώρα με την απελευθέρωση της αγοράς να δούμε το μεγάλο μίσος να καταλήγει σε «χρυσή» αγάπη. Αναμένονται εξελίξεις στα μέτωπα Intralot – Lottomatica (αν συνεργαστεί με το Μπόμπολα) και Intrakat – Ελλάκτωρ.
Ένα είναι σίγουρο αλλά και λυπηρό.
Όσο χαμηλά κι αν φτάσει η Ελλάδα, η νοοτροπία μας δε θα αλλάξει ποτέ...
J.P
To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Aναγνώστη (J.P)
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ...