6/6/10

Τα λαμόγια της δημοκρατίας ξεπουλάνε το ρημαγμένο Τατοι (Δείτε το βίντεο)


Ευτυχώς που μετά τη Βασιλεία στην Ελλάδα ήρθε η Δημοκρατία των κλεφτών και των διεφθαρμένων για να ξεπουλήσει την Ελλάδα Δημοκρατικά.

Ανεκμετάλλευτο επι σειρά ετών αφέθηκε εγκαταλελειμμένο να ρημάξει το κτήμα του Τατοΐου που υπήρξε κάποτε η κύρια κατοικία των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος.

Ένας χώρος γεμάτος ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένος με τη νεότερη Ελληνική ιστορία...


Το 1916 με την παραίτηση της κυβέρνησης του Βενιζέλου και τον επακολουθήσαντα εθνικό διχασμό μέγα τμήμα του κτήματος Τατοΐου (28.000 στρ.) και βοηθητικά κτίρια του παλατιού αποτεφρώθηκαν.

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή 1922 και την ανακήρυξη της Α' Ελληνικής Δημοκρατίας (1923) το Τατόι με τα παλάτια του γίνεται δημόσια περιουσία, εκτός από μια έκταση 3.500 στρ. περίπου, στην οποία εγκαταστάθηκαν μικρασιάτες πρόσφυγες και οι οποίοι συγκρότησαν τη σημερινή Κοινότητα Κρυονερίου.

Το 1936 με την παλινόρθωση της βασιλείας επανέρχεται στους πρώτους ιδιοκτήτες του.

Το 1946 μετά από δημοψήφισμα εγκαθίσταται ξανά η τέως βασιλική οικογένεια.

Το 1973 με νέο δημοψήφισμα απαλλοτριώνεται αναγκαστικά υπέρ του δημοσίου ολόκληρη η βασιλική περιουσία και το 1975 με την οριστική κατάργηση του θεσμού της βασιλείας απομένει προς ρύθμιση η περιουσία αυτή.

Το 1992 γίνεται ρύθμιση με την οποία έκταση 4.000 στρ., στην οποία περιλαμβάνεται το παλάτι με όλα τα βοηθητικά κτίρια δίδεται στον πρώην ιδιοκτήτη του και τα υπόλοιπα τα διαχειρίζεται το ίδρυμα «Εθνικός Δρυμός Τατοΐου», τα μέλη του Δ.Σ. του οποίου, τα διορίζει ο πρώην ιδιοκτήτης του κτήματος. Μικρές επίσης εκτάσεις δίδονται σε ιδρύματα.


Το 1994 με νέα τροποποίηση του νόμου επαναφέρεται η απαλλοτρίωση του 1973 και το όλο «κτήμα» επανέρχεται στο δημόσιο.

Μετά από την τροποποίηση αυτή έγιναν προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα του νόμου από τους πρώην ιδιοκτήτες του και η υπόθεση έληξε το 2002 μετά από σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαίωσε την τέως βασιλική οικογένεια.

Με βάση την απόφαση αυτή καταβλήθηκε τίμημα στους τέως βασιλείς για το σύνολο της περιουσίας τους στην Ελλάδα (4.000.000.000 δρχ.) και το Τατόι έγινε Δημόσιο Κτήμα οριστικά και αφέθηκε να ρημάξει εγκαταλελειμμένο.

Στο συγκρότημα των ανακτόρων του Τατοΐου περιλαμβάνονται και πλήθος βοηθητικών κτιρίων, όπως κατοικίες προσωπικού, φυλάκια, αποθήκες, ξυλουργεία, ιπποστάσια, μελισσοκομεία, κτηνοτροφικές μονάδες κτλ., τα οποία έχουν ερειπώσει ρημάξει και λεηλατηθεί.

Σήμερα ξεπουλιέται όσο όσο απο τη φαληρημένη Δημοκρατία των κλεφτών και των διεφθαρμένων εθνοσωτήρων που όπως ακριβώς και με τα πρώην ανάκτορα έτσι ρήμαξαν και την ίδια τη χώρα...





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share