8/6/10

Όταν η τηλεόραση καλεί τους bloggers για να παριστάνουν τις "γλάστρες" του πάνελ

To παρόν εστάλη στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ από Πάρη Κουτρουμάνο

Είμαι καλεσμένος στον “Κίτρινο Τύπο” στο ALTER, εκπροσωπώντας το parisk.gr και μιλάμε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Τόλη Βοσκόπουλο, σκάνδαλα για το Γηροκομείο Αθηνών, την οικονομική κρίση και άλλα επίκαιρα θέματα.

Δείτε την συμπεριφορά του Βουλευτή Αηδόνη στο 0′:46”Αφήστε την μάνα σας κύριε τώρα “...


Όσο για τον κο Τριανταφυλλόπουλο….. “ήμουν αγενής…..”
Τα 60” που ζήτησα…. δεν τα πήρα ποτέ ! Τα σχόλια δικά σας



ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

κ.Κουτρουμάνο ,

Δεδομένου οτι τα πάντα σε αυτή τη ζωή είναι μια εμπειρία, είναι προφανές οτι αντιληφθήκατε πλέον τον πραγματικό λόγο για τον οποίον σας κάλεσαν στην συγκεκριμένη εκπομπή.

Το τηλεοπτικό πάνελ μιας επικοινωνιακά καλοστημένης παραγωγής, χρειάζεται να εμπλουτίζεται με διακοσμητικά στοιχεία έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση της ποικιλομορφίας στην οθόνη του τηλεθεατή.

Όταν "η διακόσμηση" του πάνελ επεμβαίνει στην προγραμματισμένη ροή και στα μηνύματα που θέλει να περάσει η εκπομπή , τότε έρχεται η χαρακτηριστική ατάκα : "Δώστε μου το μικρόφωνο" με συμπλήρωμα το απαξιωτικό "σοβαρευτείτε" , για να διευκρινιστεί και ο λόγος για τον οποίο σας προσκάλεσαν αλλά και ο ρόλος σας στο πάνελ.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε των εκπομπών του Μάκη οτι η "δημοκρατικότητα" του διαβαθμίζετε ανάλογα με τη θέση και το ρόλο του κάθε προσκεκλημένου και αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για το πότε θα του δοθεί ο λόγος και πότε βίαια θα αφαιρεθεί.

Ποίον θα περιμένατε άλλωστε να υποστηρίξει ο "απλοϊκός" οικοδεσπότης με το παιδικό όνομα; Eσάς που σας έβαλε να καθίσετε στα καρεκλάκια του πάνελ ή τους επίτιμους προσκεκλημένους τους στο στο σαλόνι της εκπομπής.

Αναφορικά με τη συμπεριφορά του κ. Αηδόνη... η αλαζονεία του κάθε βουλευτάκου επίδοξου εθνοσωτήρα είναι χαρακτηριστικό της συνολικής απαξίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος που μαστίζει αυτή τη χώρα και δεν θα μπούμε στον κόπο να τη σχολιάσουμε περισσότερο , ο ίδιος άλλωστε φρόντισε να γίνει σαφέστατος.

Να θυμάσαι όμως πάντα τη λαική ρήση:
" Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα , τoν τρώνε oι κότες"

Στην Ελληνική τηλεόραση αναδεικνύονται μόνον όσοι υπηρετούν καλά το σύστημα και τα μοντελάκια. Όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούνται ώς αναλώσιμα διακοσμητικά στοιχεία για να σπάσει η μονοτονία και να "χρωματιστεί" η οθόνη του τηλεθεατή.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share