25/6/10

Απαντητική επιστολή της φαρμακοβιομηχανία LEO προς τον δερματολόγο κ. Βέρρο

H φαρμακοβιομηχανία LEO Ελλάδος , απαντά στην επιστολή του δερματολόγου κ. Κωνσταντίνου Βέρρου η οποία δημοσιεύθηκε στις 22/06/2010 στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Η απαντητική επιστολή της LEO δημοσιεύεται αυτούσια.

Αξιότιμοι κύριοι

Στον ιστότοπό σας αναπαράγεται μία επιστολή που μας απέστειλε ο δερματολόγος κύριος Βέρρος, την οποία έχει αναρτήσει στο δικό του ιστολόγιο...


Για λόγους δεοντολογίας σας αποστέλλουμε την απάντηση που στείλαμε στον κύριο Βέρρο, όπου ξεκαθαρίζουμε τις θέσεις μας.

Με εκτίμηση

Γιάννης Λιανός

Marketing & Sales Manager
Dermatology
LEO Pharmaceutical Products Hellas Ltd.
30, Vas. Georgiou & Mikras Asias Str. · GR-152 33 Halandri Attiki · Greece
Phone +30 2 10 6834 322
Mobile +30 69 78 99 88 33
Fax +30 210 6834342
E-mail jlianos@leo-pharma.com
Web www.leo.gr
__________________________________________________________________

LEO Pharma
Αθήνα, 24 Ιουνίου 2010Αξιότιμε κύριε Βέρρο,


Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επιστολή σας, γιατί μας δίνετε την δυνατότητα να εκθέσουμε τις θέσεις μας, οι οποίες προφανώς δεν έχουν γίνει απολύτως κατανοητές.

Κατ’ αρχήν σημειώνετε ότι έχουμε την απαίτηση να μην μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων μας. Αυτό δεν είναι ακριβές καθώς, όπως θα διαβάσετε στην ανακοίνωση της εταιρείας, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με την εφαρμογή του νόμου που καθορίζει τις τιμές βάση του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με βάση αυτό το νόμο, προκύπτουν μειώσεις τιμών σε κάποια από τα φάρμακά μας, για τις οποίες η εταιρεία δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση, ενώ σε κάποια άλλα δεν προκύπτει μείωση καθώς ήδη είχαμε την χαμηλότερη τιμή.

Η εταιρεία εξέφρασε την αντίθεσή της με την επίπεδη μείωση των φαρμάκων από 5-27%, η οποία ήταν αντίθετη με το νόμο που είχε ψηφιστεί μόλις δύο μήνες πριν (δυστυχώς δεν είναι η LEO που δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του κράτους, αλλά το ίδιο το κράτος). Αυτό έχει σαν συνέπεια οι τιμές στην Ελλάδα να είναι κατά πολύ, χαμηλότερες από την χαμηλότερη τιμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνέπεια θα είναι να επηρεαστούν οι τιμές σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η βιωσιμότητα της εταιρείας.

Προς ενημέρωσή σας η κυβέρνηση πρόσφατα με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων χαρακτήρισε την αγορανομική διάταξη προσωρινή και με ισχύ έως 31 Αυγούστου 2010. Κατόπιν θα προχωρήσει στην ανακοστολόγηση όλων των φαρμάκων με βάση το νόμο. Σε αυτή την περίπτωση φυσικά δεν υπάρχει κανένα θέμα για την εταιρεία μας. Η LEO δεν εκβιάζει κανένα, απλά ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος.

Η LEO Ελλάδος, δραστηριοποιείται στην πατρίδα μας από το 1958. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι κατανοούμε πολύ καλά τη δύσκολη φάση την οποία περνάει η πατρίδα μας. Όπως επισημαίνετε, η LEO είναι μια υπεύθυνη εταιρεία με αξιόλογα φάρμακα.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα φάρμακα της LEO είναι αξιόλογα γιατί έχουν δοκιμαστεί με τον πιο αυστηρό τρόπο και βάση των διεθνών προδιαγραφών.

Χαρακτηρίζετε τα φάρμακα ακριβά, όταν σαν έμπειρος δερματολόγος γνωρίζετε ότι έχουν δοκιμαστεί σε κλινικές μελέτες με χιλιάδες ασθενείς. Ποια άλλη θεραπεία για την ψωρίαση του κορμού διαθέτει διπλές – τυφλές μελέτες με πάνω από 8.000 ασθενείς; Ποια άλλη θεραπεία για την ψωρίαση του τριχωτού διαθέτει διπλές – τυφλές μελέτες με 5.000 ασθενείς;

(σελίδα 2)

Αναφέρεστε σε απόσυρση παλιών και «φθηνών» φαρμάκων και στην εισαγωγή «νέων» και ακριβών. Γνωρίζετε όμως πολύ καλά ότι τουλάχιστον για τα δικά μας προϊόντα, η ανωτερότητα του νέου φαρμάκου τόσο όσον αφορά στο αποτέλεσμα αλλά και όσον αφορά στην ασφάλεια, είναι σαφής (στατιστικώς σημαντική). Το νέο δίνεται μία φορά την ημέρα για 4 εβδομάδες, ενώ το παλιό δύο φορές την ημέρα για 8 εβδομάδες. Επίσης το νέο έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια από το παλιό. Αν συγκρίνουμε το ημερήσιο κόστος θεραπείας σε σχέση με το αποτέλεσμα, είναι σαφές ποιο είναι το «φθηνό» και ποιο το «ακριβό».

Αξιότιμε κύριε Βέρρο

Είναι φυσικά δικαίωμα σας να σταματήσετε να συνταγογραφείται τα φάρμακα της LEO. Εξάλλου πάντα ο γιατρός αποφασίζει ποιο φάρμακο είναι προς όφελος του ασθενούς και των ασφαλιστικών ταμείων.

Από τη μεριά μας ελπίζουμε να εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους η LEO προχώρησε στην ανακοίνωση της 31-5 και ελπίζουμε να δημοσιεύσετε την απάντησή μας στο προσωπικό σας ιστολόγιο προς αποκατάσταση της αλήθειας.


LEO Pharmaceutical Products Hellas Ltd.
Βασιλέως Γεωργίου 30 & Μικράς Ασίας
152 33 Χαλάνδρι
Tηλ: 210 6834322
Fax: 210 6834426

_________________________________________________________


Διαβάστε εδώ την αρχική επιστολή του ιατρού κ.Βέρρου


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share