7/7/10

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το Ασφαλιστικό - Πανελλαδική απεργία αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, πρώην του ΠαΣοΚ, που πλήρωσαν το Παρον, στην ψηφοφορία για το μηχανισμό στήριξης, επέμειναν τελικά αφού οι μεν Β. Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς, επέμεινε στο "Παρόν", ενώ η Σοφία Σακοράφα, ξεκαθάρισε τη θέση της και καταψήφισε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο....



"ΝΑΙ" επι της αρχής στο Ασφαλιστικό ψήφισαν Ντόρα και Κιλτίδης.

"Πιστή σε αυτό που ψήφισα ψηφίζοντας το μνημόνιο θα ψηφίσω «ναι» και για το Ασφαλιστικό" δήλωσε η Ντόρα.

Πέρασε τελικά επί της αρχής το ασφαλιστικό, αφού σε 298 βουλευτές, 159 ψήφισαν υπερψήφισαν θετικά ("Ναι"), 137 καταψήφισαν και 2 ψήφισαν "Παρόν".


Μετά την αποψινή ψηφοφορία επι της αρχής του νομοσχεδίου αύριο συνεχίζεται η επι των άρθρων.

Oι Κουρουπλής και Κουσελάς που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ψήφισαν τελικά "ναι" και πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή.


“Ο Καραμανλής δεν ήταν βλαξ. Μόλις αντιλήφθηκε που πήγαιναν τα πράγματα, το έβαλε στα πόδια και ο Γιώργος Παπανδρέου, όντας σοσιαλιστής δεν ήθελε να φορτωθεί τα βάρβαρα μέτρα και τα φόρτωσε στην Τρόικα”, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ , διαχωρίζοντας αυτή τη φορά τη θέση του κόμματός του από την αρχική του θέση που είχε ψηφίσει ΝΑΙ στο μνημόνιο της τρόικας και του ΔΝΤ.

"Ζούμε ταυτόχρονα τραγικές αλλά και ιστορικές στιγμές. Με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνηση έρχεται να θεσμοθετήσει τη κοινωνική βαρβαρότητα", δήλωσε ο Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή κάνοντας λόγο για βαθιά ιδεολογική μετάλλαξη του Λοβέρδου και κάλεσε όλους τους βουλευτές και ειδικά αυτούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δηλώνοντας :

"Τους καλούμε πάνω από όλα να ψηφίσουν με την καρδιά και τη συνείδηση τους. Έχοντας στο νου όχι τις πιέσεις που δέχτηκαν στα κομματικά γραφεία αλλά τη πίεση της κοινωνίας που αγωνιά. Του κόσμου που θέλει να ζει με αξιοπρέπεια και τούτη την ώρα ζητάει και περιμένει από τους εκπροσώπους να τον υπερασπιστούν".

Ας πάρουμε και μια "γεύση" απο βουλή και Λιάνα Κανέλλη...



Ακόμη μια 24ωρη Πανελλαδική Απεργία έχει εξαγγελθεί για αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 με στόχο να "αποσυμπιεστεί" για μια ακόμη φορά η οργή που έχει συσσωρευθεί στην Ελληνική κοινωνία απο την κοροϊδία και μια κυβέρνηση που λειτουργεί εκτός λαικής συναίνεσης , ώς ένα εκτελεστικό όργανο της τρόικας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο θα απεργήσουν και οι "κατακουρασμένοι" υπάλληλοι της βουλής...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share