12/7/10

Χοντρό παραμύθι οι δημοσκοπήσεις - Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης το'χουν παρακάνει (Δείτε το βίντεο)

Πως είναι δυνατό να υπάρχουν δημοσκοπήσεις οι οποίες παρουσιάζουν αρκετά μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας να συμφωνεί με τις κυβερνητικές θέσεις οι οποίες μάλιστα να δείχνουν και ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων να συγκεντρώνει την προτίμηση του στο κυβερνών κόμμα και την επόμενη άλλη δημοσκόπηση να παρουσιάζει καταλληλότερο κόμμα το κανένα.

Xαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσκοπήσεων....


Δημοσκόπηση της εταιρείας "Alco" που δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στην πρόθεση ψήφου αν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές, προηγείται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 32,1% και ακολουθούν η ΝΔ με 22,1%, το ΚΚΕ με 6,3%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,4% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 2,1%

Δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της προηγούμενης Κυριακής, αν γίνονταν αύριο εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα λάμβανε ποσοστό της τάξης του 23,4 και η ΝΔ ποσοστό 15,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%, το ΛΑΟΣ με 4,1%, ενω εκτός βουλής θα έμενε ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,3%.

Δημοσκόπηση της Rass για το Παρόν της προηγούμενης Κυριακής, το ΠΑΣΟΚ θα λάμβανε 24,7%, η ΝΔ 19,3%, το ΚΚΕ 7,8%, ο ΛΑΟΣ 4,9, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3%.

Και φυσικά πρώτο κόμμα η αδιευκρίνιστη ψήφος που στη μεν δημοσκόπηση του Βήματος αγγίζει το 40,1% στη δε δημοσκόπηση του Παρόντος το 28,2%.

Δημοσκόπηση χθές το βράδυ στο δελτίο του ΑLPHA...




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share