4/7/10

Ο χάρτης του Υπουργείου Παιδείας της Κωνσταντινούπολης - Τα "βιολιά" έφθασαν μέχρι την Κρήτη

To παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : ΑΙΑΝΤΑΣ

Σας στέλνω ένα συγκλονιστικό link το οποίο παραπέμπει στο υπουργείο παιδείας της Κωνσταντινούπολης .

ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ(Σε Κύπρο και Ελλάδα) ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
Ειναι συγκλονιστικό!!!


Κατα τ'αλλα κάνουν εκστρατεία με μήνυμα ποιός είσαι εσύ να κάνεις διακρίσεις και ενάντια στον ρατσισμό. Τελικά δεν είναι ηλίθιοι αλλά ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ!!!

Εκτός απο προδότες είναι και Ελληνοφοβικοί γιατί πολλοί απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Δείτε το λίνκ...
http://www.trakyanethaber.com/yeni/

Ο χάρτης του Υπουργείου Παιδείας της Κωνσταντινούπολης

Ανεκδιήγητη και ακατανόητη συμπεριφορά χαρακτήρισαν σε δημοσιεύματα τους τον Οκτώβρη του 2009 οι τουρκικές εφημερίδες Milliyet και Hurriyet την διακίνηση ενός εκπαιδευτικού cd του Υπουργείου Παιδείας που κυκλοφόρησε στα σχολεία της Τουρκίας, με χάρτη που δείχνει τη γειτονική χώρα να κατέχει τον μισό πλανήτη. Από νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κύπρο, αλλά και το Βόρειο Ιράκ, την Αρμενία ακόμα και μέρος της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με την Milliyet το cd διακινήθηκε από τη διεύθυνση Κωνσταντινούπολης του Υπουργείου Παιδείας, σε όλα τα σχολεία της Πόλης.

Το παράδοξο είναι ότι έγινε και ειδική τελετή στους σχολικούς διευθυντές για την παρουσίαση του cd και κανένας δεν αντέδρασε από την παρουσίαση του ανεκδιήγητου χάρτη.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το βιβλίο «Κρήτη μου» της Σαμπά Αλτινσάϊ

Ένα φαινομενικά αθώο ιστορικό μυθιστόρημα που μεταφράστηκε στην Ελλάδα το 2008 από τις εκδόσεις Κέδρος και το κόστος της μετάφρασης ανέλαβε το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού. (Τυχαίο ?)

Η χρονική περίοδος των γεγονότων του μυθιστορήματος είναι από το 1898 μέχρι το 1923 στην Κρήτη, δεν είναι τυχαίος ούτε ό χρόνος ούτε ο τόπος.

Το ερώτημα που θέτει διαμέσου του πρωταγωνιστή Ιμπραήμ Γιαμαρκάκη η συγγραφέας είναι

«Αυτή η γη δεν είναι και δική μας; Ποιος είναι περισσότερο Κρητικός;» που αποτελεί και την κεντρική ιδέα του βιβλίου. Ίσως να είναι και η απάντηση στο τι γυρεύουν αυτές τις μέρες οι Τούρκοι στην Κρήτη με τα χαμένα συμβόλαια.

Μέσα από το βιβλίο επιχειρείται ένας συμψηφισμός μέσω της ανάδειξης του δράματος της άλλης πλευράς ενταγμένος στην ίδια λογική με τον «Συνωστισμό της Σμύρνης» δηλαδή η ιστορική ματιά (περι)ορίζεται από πανκοινωνικά και όχι εθνικά κριτήρια.

Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια ήταν όταν ήρθε στα Χανιά η Σαμπά Αλτινσάϊ να παρουσιάσει το βιβλίο της στις 19-3-2009 όπου απεύθυνε πρόσκληση στο κοινό «Να ενωθούμε κάτω από την Κρητική ταυτότητα μας», χαρακτηρίζοντας τον Καζαντζάκη «Κρητικό Χριστιανό» και όχι «Έλληνα».


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share