18/7/10

Σύλλογοι μεταναστών Δυτικοθρακιωτών δηλώνουν «Τούρκοι» κι ανοίγουν γραφεία στις Βρυξέλλες

Της Μελαχροινής Μαρτίδου

Θέλουν πρόσβαση στην καρδιά της Ευρώπης με συγκεκριμένη ατζέντα δράσεων

Αναζητούν άτομο ειδικών προσόντων για να κάνει το γνωστό λόμπιγκ στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωση

Ποιος αμφισβητεί ότι δεν δουλεύουν με σύστημα, ότι διαχειρίζονται κονδύλια, ότι υλοποιούν μια στρατηγική που...


...έχει σαν στόχο να εκθέτει την χώρα μας στο εξωτερικό και να προβάλλει την Τουρκική ταυτότητά τους;

Ο λόγος για τη νέα είδηση που κάνει το γύρο της δημοσιότητας και αναφέρεται στους μετανάστες Έλληνες Δυτικοθρακιώτες μουσουλμάνους που αυτοπροσδιορίζονται ως «Τούρκοι» κι αποφάσισαν με τον σύλλογό τους «Αλληλοβοηθεία» που εδρεύει στην Γερμανία κι αναπτύσσει την γνωστή ανθελληνική κινητικότητα, να κάνουν ένα βήμα παραπάνω.

Να ανοίξουν γραφεία στις Βρυξέλλες, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τα στελεχώσουν με γνωστούς επικοινωνιολόγους που θα αναπτύξουν προσβάσεις στα πλαίσια των επαφών τους με τα όργανα της Ε.Ε.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Όλα αποφασίστηκαν μετά από τη συνάντηση που είχαν στο Γκίμπεν της Γερμανίας το περασμένο Σάββατο όπου συμμετείχαν η διοίκηση της ABTTF, τα μέλη του ελεγκτικού και πειθαρχικού, ο τέως πρόεδρος της ABTTF Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύλλογος «Τούρκων» Δ. Θράκης – Ανόβερου, ο σύλλογος πολιτισμού και αλληλεγγύης «Τούρκων» Δ. Θράκης - Έσπελκαμπ, ο πολιτιστικός σύλλογος “Τούρκων” Δ. Θράκης - Γκούτερσλοχ και περιχώρων, ο σύλλογος Αλληλεγγύης και Βοήθειας «Τούρκων» Δ. Θράκης του Μέσχεντε, ο σύλλογος του Γκίζεν, ο σύλλογος πολιτισμού και αλληλεγγύης «Τούρκων» Δ. Θράκης του Σβάμπαχ, και ο σύλλογος Δ. Θράκης Στουτγάρδης και περιχώρων, αποφάσισαν ομόφωνα να ανοίξουν γραφεία στις Βρυξέλλες για την …ενδυνάμωση του αγώνα τους σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΝΑ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Στόχος είναι να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας αναδεικνύοντας ανύπαρκτα ζητήματα ως προβλήματα της μειονότητας στην καρδιά της Ευρώπης, αφού ήδη στις πρώτες επαφές τους με κάποιους άλλους διεθνείς φορείς και μετά από τις πρωτοβουλίες που είχαν σε επίπεδο Ε.Ε. είδαν θετικά αποτελέσματα.

Για την στελέχωση του γραφείου αναζητούν και άτομο ειδικών προσόντων, άριστο γνώστη ξένων γλωσσών και της πραγματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να είναι αποτελεσματική η παρουσία του γραφείου στις Βρυξέλλες, χωρίς βέβαια να διευκρινίζουν ποιος το χρηματοδοτεί, το νοικιάζει και το ελέγχει.

Φυσικά όχι οι σχετικοί πολιτιστικοί και κοινωνικοί σύλλογοι αλληλοβοηθείας που αποτελούν την επικάλυψή του…

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share