5/7/10

Ιδού η απάντηση του ΓΕΣ αναφορικά με τα αίτια θανάτου του καταδρομέα Στράτου Αλέξανδρου Καραγαϊτάνη

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

Εκπρόσωπος Τύπου

Γενικό Διευθυντή Απογευματινής Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»

Κύριε Διευθυντά

Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας σας την 8 και 9 Ιουνίου 2010 που αφορούν στον θανάσιμο τραυματισμό του Στρατιώτη Καταδρομών ΕΑΚ τον Μάρτιο του 1997, σας ενημερώνουμε τα παρακάτω...


Ο παραπάνω στρατιώτης υπηρετούσε σε Μονάδα της νήσου ΚΩ και από 2 Μαρτίου 1997 είχε τοποθετηθεί στο τμήμα Καταδρομών σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού (κανονιοφόρος «Πυρπολητής»), αποστολή του οποίου ήταν η περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Κω.

Την 28 Μαρτίου 1997, ευρισκόμενος στην τραπεζαρία της κανονιοφόρου που ήταν «εν όρμω» στο λιμάνι της Κω, τραυματίστηκε θανάσιμα, συνεπεία πυροβολισμού από τον συνάδελφο του Στρατιώτη Καταδρομών Ι.Β., ο οποίος όπλισε το όπλο του και πυροδότησε αυθαίρετα χωρίς να κάνει έλεγχο αν έφερε γεμιστήρα, εντός της τραπεζαρίας της Κανονιοφόρου.

Για το προαναφερθέν περιστατικό, διενεργήθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών.

Το πόρισμα της ΕΔΕ κατέδειξε τον υπαίτιο του θανάσιμου τραυματισμού του Στρατιώτη ΕΚ στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράνομη οπλοχρησία.

Τα παραπάνω γεγονότα, σας αναφέρονται προς διευκρίνιση των αιτιών και συνθηκών του θανάτου του ο Στρτη (ΚΔ) ΕΑΚ. Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της επιστολής προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού.

Ανχης (ΠΖ) Γρηγόριος Γρηγοριάδης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share