7/7/10

Βγαίνουν κι απο πάνω οι Τούρκοι ! - Το Tουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί ανοιχτά την Ελλάδα για παραβιάσεις στο Αιγαίο !

Με έγγραφη ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε στην Αθήνα, η Αγκυρα συνεχίζει την τακτική συντήρησης της έντασης στο Αιγαίο σε υψηλούς τόνους.

Η ρηματική διακοίνωση αφορά την, κατά την τουρκική πλευρά, παρενόχληση Τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο και την είσοδο σκαφών του Λιμενικού Σώματος «εντός τωνΤουρκικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή των Ιμίων»...



Το έγγραφο διάβημα που υποβλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών αφορά περιστατικά του Ιουνίου, για τα οποία είχαν προηγηθεί προφορικά διαβήματα.

Σύμφωνα με αυτό , πρόκειται για συνολικά 29 «παρενοχλήσεις» Τουρκικών μαχητικών που αναχαιτίσθηκαν από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας όταν εισήλθαν στο FIR Αθηνών, ενώ, κατά την Αγκυρα, πετούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

Αφορά, επίσης, την προσέγγιση, στις 13 και 30 Ιουνίου, τριών σκαφών του Λιμενικού στα Ιμια, τα οποία έφυγαν ύστερα από προσέγγιση Τουρκικών ακταιωρών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Αγκυρα έχει εντάξει εδώ και καιρό στην τακτική της την επίδοση διαβημάτων για ανάλογα περιστατικά στο Αιγαίο.

Ωστόσο, η συγκέντρωση συνολικά 31 συμβάντων σε μία ρηματική διακοίνωση, με την οποία η Τουρκική πλευρά επικαλείται την αύξηση των περιστατικών, ερμηνεύεται ως μία ακόμα επιβεβαίωση της προσπάθειας να συντηρηθεί κλίμα έντασης την περίοδο αυτή.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία επιμένει στην προσπάθεια να τεθεί χρονοδιάγραμμα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αλλά και στη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share