25/8/10

Μαζί απο το φοινικόδασος της Πρέβελης "καπνός" έγιναν και 1.195.000 ευρώ!!!

Απίστευτο κράτος ρεμούλας!

"Καπνός" μαζί με το φοινικόδασος έγινε και το κονδύλι για την υποτιθέμενη πυροπροστασία που δεν δούλεψε ποτέ και τώρα πετούν το "μπαλάκι" των ευθυνών μεταξύ περιφέρειας και πυροσβεστικής!

30 στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα σε λίγη ώρα χωρίς να λειτουργήσει σύμφωνα με δημοσιεύματα , το σύστημα παρακολούθησης - πυρανίχνευσης, το οποίο είχαν χρυσοπληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι...


Γιατί όμως "τρώγονται" πάνω απο τα αποκαΐδια ;;;

Πίσω απο το κονδύλι των 1.195.000 ευρώ.. κρύβεται και πάλι η Ανώνυμος Εταιρεία "Κοινωνία της Πληροφορίας"!

Η Περιφέρεια παίζει τώρα μπάλα με την Πυροσβεστική στις στάχτες του φοινικόδασους...

Ο περιφερειάρχης απο την πλευρά του ισχυρίζεται τώρα οτι το χρυσοπληρωμένο σύστημα δεν λειτούργησε επειδή όπως λέει υπήρχαν γραφειοκρατικά ζητήματα ανάμεσα στην Πυροσβεστική και στην Περιφέρεια (!)

Τι κι αν κάηκε δεν δούλεψε η πυροπροστασία. Τι κι αν κάηκε το φοινικόδασος ... Άλλο είναι το πρόβλημα του περιφερειάρχη...

Ο περιφερειάρχης κ.Καρούτζος δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν επιθυμεί να υπάρξει «ούτε κουκίδα αμφισβήτησης, σχετικά με τις διαδικασίες έγκρισης του ποσού από το πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε."» (!)

Στο κόλπο και τα στελέχη...

«Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα», δηλώνουν στελέχη της Περιφέρειας για το θέμα, που προέκυψε σχετικά με την έγκριση κονδυλίου 1.195.000 ευρώ για την παρακολούθηση ορεινών όγκων και σημαντικών σημείων, ώστε αυτά να μην απειλούνται από ενδεχόμενη πυρκαγιά.

Το κονδύλι , το οποίο εγκρίθηκε το 2007, δια μέσου της Α.Ε. «Κοινωνία της Πληροφορίας», αφορούσε στην εγκατάσταση 28 πυλώνων, ενός συστήματος αναμεταδοτών και εικονοληψίας σε ορεινούς όγκους, στον Ψηλορείτη και θα κατέληγε στη Μονή Πρέβελη.

Κατα τον περιφερειάρχη όλα ήταν τέλεια το πρόβλημα ήταν λέει ... στο μόνιτορ (!)

Όπως ισχυρίζεται η Περιφέρεια, είχε γίνει πρόταση στην πυροσβεστική να τοποθετηθεί ένα μόνιτορ, ώστε να υπάρχει και στη συγκεκριμένη υπηρεσία η δυνατότητα ελέγχου. Το μόνιτορ δεν τοποθετήθηκε με το αιτιολογικό εκ μέρους της Πυροσβεστικής ότι εποπτεία και έλεγχος είναι σε 24ωρη βάση....

Ο αρχιπύραρχος περιφερειακός Διοικητής Κρήτης όμως άλλα λέει...

Από την πλευρά του, ο αρχιπύραρχος περιφερειακός Διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής, Νικόλαος Τζίφας, δήλωσε πως, από το 2007 δεν ενημερώθηκε η πυροσβεστική για το συγκεκριμένο σύστημα.

Η μοναδική ενημέρωση για την προοπτική τοποθέτησης μόνιτορ αφορούσε έγγραφο που εστάλη στην υπηρεσία για πρώτη φορά στις 29.7.2010 (!)

Τότε, ο κ. Τζίφας επικοινώνησε με το αρχηγείο στην Αθήνα, από το οποίο έλαβε αρνητική απάντηση για την τοποθέτηση, μιας και ήδη βρίσκονται, ως υπηρεσία, σε διαδικασία προμήθειας ενός άλλου ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης - πυρανίχνευσης (!)

Όπως επισήμανε ο ίδιος, "εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, ούτε επιτροπές γίνονται, ούτε τέτοιες αποφάσεις μπορούν να ληφθούν".

Αποτέλεσμα....


Το κονδύλι των 1.195.000 ευρώ με το πρόσχημα της πυροπροστασίας εγκρίθηκε δια μέσου της «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» και κατα συνέπεια εισπράχθηκε απο την Περιφέρεια...

Τα λεφτά λοιπόν εκταμιεύτηκαν , το υποτιθέμενο έργο δεν ελέγθηκε ποτέ και απο κανέναν, δηλαδή ο σκόπος του κονδυλίου (πυροπροστασία) χάθηκε κάπου μέσα στις υπερτιμολογήσεις...

Ο περιφερειάρχης Καρούτζος τώρα μας δουλεύει όλους ψάχνοντας να βρεί κάποιο μόνιτορ για να ανοίξει θέμα με την Πυροσβεστική ισχυριζόμενος έγγραφο που ως φαίνεται απο το 2007 έφθασε στην Πυροσβεστική μετα απο 3 χρόνια (29.7.2010)

Οι ευθύνες θα χαθούν ώς συνήθως κάπου μέσα στην πολιτική συγκάλυψη...

Και το φοινικόδασος της Πρέβελης κάηκε μαζι με τα 1.195.000 ευρώ της υποτιθέμενης ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ !!!


Διαβάστε επίσης:

Αποφάσισαν να κατασπαράξουν 22 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τριών ιστοσελίδων!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share