5/8/10

Εργαζόμενοι "δύο ταχυτήτων".... ή αλλιώς συμβασιούχοι

Του Βασίλη Τσούγκαρη

Λέει το άρθρο : «Μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν νωρίτερα το πρωί εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον υφυπουργό, Γιώργο Ντόλιο, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται σε εργαζόμενους των δήμων όλης της χώρας.».

Βέβαια, η παράσταση διαμαρτυρίας....


... έγινε για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους.

Εμείς όμως θα σταθούμε στα «αποπαίδια» των ΟΤΑ, στους συμβασιούχους.

Σε εκείνους που δεν ελπίζουν σε κάποια ενδεχόμενη μονιμοποίηση τους, σε εκείνους που τους χρησιμοποιούν όπως θέλουν, σε εκείνους που σε ορισμένους ΟΤΑ τα σαββατοκύριακα ΔΕΝ πληρώνονται όπως και υπερωρίες, αλλά αντικαθιστώνται από «ρεπό», σε εκείνους τέλος που θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα όποτε ο εκάστοτε «επίτροπος» αλλά και η γραφειοκρατία το αποφασίσουν.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο «επίτροπος» και οι βοηθοί του η οι αναπληρωτές του εισπράττουν τον μισθό τους στην ώρα τους!

Παραβλέπουμε τις όποιες προτροπές γίνονται για «υπομονή»….Υπομονή;

Οι εργαζόμενοι αν μπορούν (ποιος μπορεί χωρίς λεφτά;) κάνουν.
Μόνο που κύριοι, οι τράπεζες δεν κάνουν υπομονή.

Οι Δ.Ε.Κ.Ο δεν κάνουν υπομονή.

Οι σπιτονοικοκύρηδες δεν κάνουν υπομονή.

Τα άδεια ντουλάπια και άδεια ψυγεία, τι υπομονή να κάνουν;


Άργησε ο μισθός και στο σπίτι δεν έχει ούτε καφέ. (Γιώργος συμβασιούχος ΟΤΑ)

Το ρεύμα είναι απλήρωτο από τις 27 του περασμένου που έληξε. 170 ευρώ και βαλε και τα ψώνια του σπιτιού και τη δόση του δανείου. (Λευτέρης συμβασιούχος ΟΤΑ).

Κάποιοι έχουν κάποια έσοδα από αγροτικές δουλειές και τα βολεύουν. Εγώ που έναν ξερό μισθό περιμένω τι να κάνω; (Δημήτρης συμβασιούχος ΟΤΑ).

Και πόσα ακόμα τέτοια σχόλια μεταξύ συμβασιούχων. Ξέρουν ότι οι μόνιμοι συνάδελφοι τους πληρώνονται στην ώρα τους. Ο συμβασιούχος δεν είναι «παιδί», είναι «αποπαίδι».

Έτσι αποφάσισαν οι χαρτογιακάδες και το «κράτος δικαίου» που ονομάζεται Ελλάδα.

Αντί να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, αντί να ξεφύγουμε από το «γρανάζι» της γραφειοκρατίας όπως οι τέως και οι νυν κυβερνώντες διατυμπάνιζαν, εμείς μπαίνουμε πιο βαθιά στα δόντια του. Θα λείψει ο επίτροπος πχ;

ΟΛΑ θα χτυπήσουν πίσω, και δεν θα τολμήσει να πει τίποτα κανείς, γιατί ο επίτροπος είναι «εξουσία».

Οι βλάκες από κάτω περιμένουν....

Περιμένουν και αναρωτιούνται μέχρι ΠΟΤΕ θα εξαρτώνται από όλους εκείνους οι οποίοι πληρώνονται από τον κόπο του κοσμάκη και τον αντιμετωπίζουν σαν κάποιο ενοχλητικό έντομο.

Κύριοι των κυβερνήσεων καληνύχτα σας.


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Petridisradio


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share