9/8/10

Με Πϊρι Ρέις ανταπέδωσε ο Νταβούτογλου την Ελληνική φιλοξενία στη Ρόδο

Μετά το φαγοπότι μας κέρασε Πϊρι Ρέις!

Στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα επέστρεψε για πετρελαϊκές έρευνες το Τουρκικό ερευνητικό "Πϊρι Ρέις", αμέσως μετά την αποχώρηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου απο το φαγοπότι της Ρόδου σε πρόσκληση του ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να δηλώσει για μια ακόμη φορά ενώπιον Έλληνα ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα, ότι...


... "Στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι".
(Δείτε εδώ) Μία έμμεση, αλλά σαφή δημόσιοα αναφορά στην υφαλοκρηπίδα για την οποία δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίδραση από πλευράς Δ.Δρούτσα. (Τυχαίο;)

Το ερώτημα είναι πλέον αν η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ενσυνείδητα σε πράξεις μειοδοσίας και παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων ή η αφέλεια της έχει σπάσει κάθε ρεκόρ;

Άλλωστε ουδείς από την κυβέρνηση έχει διαψεύσει την δήλωση Πάγκαλου για "υφαλοκρηπίδα βάθους 200 μέτρων !" (δείτε εδώ)

Άρα όλο και καταδεικνύουν πλέον συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι", προς την κατεύθυνση του διαμοιρασμού των φυσικών πόρων περιοχών στις οποίες τα δικαιώματα εκμετάλλευσης ανήκουν στην Ελλάδα.

Ο συνδυασμός της επίσκεψης του Α.Νταβούτογλου και τα πριβέ οικογενειακά γεύματα με τον επικεφαλή της Ελληνικής διπλωματίας, ακριβώς στήν ίδια περιοχή όπου λίγες ώρες αργότερα το ερευνητικό σκάφος καταπατά για άλλη μιά φορά τις συμφωνίες του 1976 και του 1987, μόνο αυτό μπορεί να σημαίνει.


Το Τουρκικό σκάφος υποτίθεται ότι επιτηρείται από σκάφος του Λιμενικού, αλλά μάλλον φυλάσσεται μήπως χρειαστεί κάποια εξυπηρέτηση ενώ επιχειρεί μεταξύ Καστελλόριζου και Ρόδου στο σημείο "Ι" του χάρτη του επισυνάπτουμε.

Πηγές αναφέρουν ότι στελέχη των τεσσάρων Επιτελείων εκφράζουν σε κατ'ιδίαν συνομιλίες τους την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη τακτική που έχει επιβάλει το υπουργείο Εξωτερικών με την τυπική ύπαρξη ενός μόνο σκάφους του Λιμενικού στην ευρύτερη περιοχή των ερευνών του "Πϊρι ΡέΙς"

"Στέλνουμε το εντελώς αντίθετο μήνυμα από αυτό που θα έπρεπε να στείλουμε" σημειώνει ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΝ: "Αν δεν αντιδρούμε στην καταπάτηση των συμφωνιών με προβολή ισχύος και επίδειξη πυγμής, τότε τα χειρότερα έρχοντσι. Εκτός και αν υπάρχουν συμφωνίες που αγνοούμε" κατέληξε...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share