24/8/10

Η Επιτροπή Ξένων Εμπειρογνωμόνων, η τρόικα και η σιωπή Παπανδρέου...

Σε ρόλο ανώτατης αρχής, υπεράνω κυβέρνησης και κομμάτων, έχουν αυτοαναγορευτεί οι εκπρόσωποι της τρόικα, οι οποίοι με μπαράζ συνεντεύξεών τους στον Ελληνικό Τύπο δίνουν εντολές προς την κυβέρνηση και παρεμβαίνουν ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο, αξιώνοντας μεγαλύτερη συναίνεση.

Ποιά είναι όμως η Επιτροπή Ξένων Εμπειρογνωμόνων η οποία αποφάσισε την εγκαθίδρυση στο Μέγαρο Μαξίμου ενός συντονιστικού κέντρο ελέγχου με...


...ειδική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων τοποθετώντας μάλιστα και επικεφαλή γενικό συντονιστή της κυβέρνησης.

Η Επιτροπή Ξένων Εμπειρογνωμόνων συγκροτήθηκε με απόφασή Παπανδρέου τον περασμένο Φεβρουάριο και με το πρόσχημα για δήθεν εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της κυβέρνησης.

Αποτελείται από τους Κέβιν Φέδερστοουν, καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην έδρα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και διευθυντή του ελληνικού παρατηρητηρίου του LSΕ, Ρίτσαρντ Πάρκερ, λέκτορα Δημόσιας Πολιτικής στη Σχολή Διακυβέρνησης του Χάρβαρντ, Ρότζερ Ουίλκινς, γενικό γραμματέα της Γενικής Εισαγγελίας της κυβέρνησης της Αυστραλίας και ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού της χώρας, Λιφ Παγκρότσκι, βουλευτή και πρώην υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Σουηδίας και Τζεφ Μάλγκαν, τέως επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του βρετανού πρωθυπουργού.

Κλειστά τα χαρτιά

Ο πρωθυπουργός θα κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τα ονόματα που θα στελεχώσουν τόσο το Υπερυπουργείο στο Μαξίμου όσο και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση στον προσεχές ανασχηματισμό που αποτελεί πλέον το τελευταίο ανάχωμα της κυβέρνησης εν όψει του δύσκολου χειμώνα.

Το μόνο που φαίνεται να προβληματίζει αυτή τη στιγμή τον Παπανδρέου είναι οι υποψηφιότητες σε περιφέρειες και δήμους αφού στο ΠΑΣΟΚ τρομάζουν στην ιδέα να ζήσουν μια ήττα τύπου ΝΔ στις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις επιλογές Παπανδρέου , θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που θα φθάσουν στην Ιπποκράτους σε σχέση με τις δημοτικότητες διαφόρων στελεχών ακόμη και υπουργών.

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζουν Υπερυπουργείο στο Μαξίμου με επιτροπή διαχείρισης κρίσεων

Ομοσπονδιακή διακυβέρνηση κατοχικής συμμαχίας


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share