5/8/10

Φουντώνει το πανηγύρι της συνδιοίκησης στη Θράκη

Μεγάλο πανηγύρι δυτικοθρακιωτών στην Προύσσα...

Προσέξτε τα σύμβολα ! Παρόντες υποψήφιοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι δήμαρχοι και οργανωτικοί παράγοντες των πανηγυριών Χίλια και Αλάν Τεπέ, που πήγαν να πάρουν ιδέες για τη διοργάνωση

Είναι πασίδηλο και κοινό μυστικό ο αλυτρωτικός ρόλος που παίζουν οι σύλλογοι μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης που ...


...έχουν ιδρυθεί σε διάφορα μέρη αλλά κυρίως στην Τουρκία.

Στα εντευκτήριά τους υπάρχει κολλημένη η σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης, και υπό τον μανδύα της διεκδίκησης μειονοτικών δικαιωμάτων ουσιαστικά επιδιώκουν το ίδιο πράγμα με την Άγκυρα.

Την ουσιαστική συνδιοίκηση στη Θράκη. Με άλλα λόγια ναι μεν η Θράκη να ανήκει στην Ελλάδα, αλλά για ότι συμβαίνει σ΄ αυτήν να δίνει το πράσινο φως και η Τουρκία.

Ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους που κινούνται σ’ αυτή τη κατεύθυνση, είναι και ο σύλλογος αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης - παράρτημα Προύσσας.

Λάβαρο με τον Ατατούρκ - Τουρκική σημαία - λάβαρο του συλλόγου με τα …γνωστά χρώματα.

Ο σύλλογος αυτός στις 4 Ιουλίου οργάνωσε στην περιοχή Γκιούντογού της Προύσας το πανηγύρι του.

Παρόντες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι (καταγόμενος από τη Δ. Θράκη) Μουσταφά Ντουντάρ, ο βουλευτής επίσης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο τέως δήμαρχος Βιστωνίδας Βασίλης Τσολακίδης και ο καταγόμενος από τα Αρριανά βουλευτής και δεξί χέρι του Ερντογάν Μεχμέτ Μουζείνογλου και ο δήμαρχος Τοπείρου και εκ νέου υποψήφιος, Στέλιος Χατζηευαγγέλου.


Στη φωτογραφία αυτή βλέπουμε τον ψευτομουφτή Ξάνθης Μέτε και τον επονομαζόμενο διοικητή της Δυτικής Θράκης Χαλίτ Ερέν να βραβεύει τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη.

Οι άνθρωποι του συλλόγου στην ιστοσελίδα που διατηρούν, γράφουν για την γιορτή αυτή τα εξης:

«Οι Δυτικοθρακιώτες γέμισαν το χώρο, ερχόμενοι δωρεάν με λεωφορεία που έβαλε ο σύλλογος.

Στις 11.00 άρχισαν τα παραδοσιακά τραγούδια, συνεχίστηκε το πρόγραμμα με επιδείξεις παραδοσιακών χορών της Ρούμελης και συνεχίστηκε με την Ομάδα Εμβατηρίων Προύσσας.

Στις 12 ήρθε ο Αγάς του πανηγυριού Αχμέτ Οσμάνογλου.


Μετά τον Αγά, ήρθαν ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, ο γενικός διευθυντής του IRCICΑ (Κέντρο Έρευνας Ισλαμικού Πολιτισμού και Κουλτούρας) Χαλίτ Ερέν, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο βουλευτής Προύσσας Σεντάτ Κιζιλτζικλή, ο βουλευτής της πόλης Μους Σερατζετίν Καραγιαγίζ, ο βουλευτής Προύσσας Κεμάλ Ντεμιρέλ, ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Νεολαίας και Αθλημάτων Μουσταφά Κοτζάτεπε, ο δήμαρχος της Νίλουφερ Μουσταφά Μποζμπέι, ο δήμαρχος Αρριανών Χαλίτ Μεχμέτ, ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο κοινοτάρχης Κέχρου Αμπντουλκαντίρ Χαφίζ Χότζα, ο κοινοτάρχης Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου, ο δημοτικός σύμβουλος Φιλλύρας Ιμπραίμ Σερίφ, ο αγάς του πανηγυριού των Χιλίων Τζαφέρογλου Μουχαρέμ, ο αγάς του πανηγυριού του Αλάν Τεπέ Τζεμίλ Αχμέτ, ο πρόεδρος του μειονοτικού εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συλλόγου «Χίλια» Αλή Πεντζάλ, ο πρόεδρος του του παραρτήματος της Σόμα του συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης Μουσταφά Μεστάν και μέλη του Δ. Σ.

Αφού οι καλεσμένοι κάθισαν στην εξέδρα των επισήμων με βάση το πρωτόκολλο, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και παίχτηκε ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας.


Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου μας Χακάν Τσαβούσογλου. Ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας και τους σπόνσορες για την στήριξη που παρείχαν.

Εξέφρασε την άποψη όπως για όσο οι Δυτικοθρακιώτες συνεχίζουν να έχουν αυτήν την ομόνοια και ομοψυχία δεν θα υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορούν πια να ξεπεράσουν. Είπε δε πως οι κατά καιρούς αδύναμες φωνές που χαλάνε την ενότητα και ομοψυχία μας δεν θα μπορέσουν να μας καταβάλλουν και πως η απάντηση σε αυτές τις φωνές είναι η σημερινή εκδήλωση».

Οι δύο βουλευτές του Ελληνικοί Κοινοβουλίου ήταν εκεί όπως και ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου οι οποίοι παρέστησαν σε αυτό το πανηγύρι υπό τα λάβαρα του Ατατούρκ και της σημαίας του συλλόγου, που -προφανώς εσκεμμένα- έχει τα χρώματα της σημαίας της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης .

Μάλιστα οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρέλαβαν και πλακέτες για την παρουσία τους εκεί. Φυσικά και δεν τους πείραξε πως η πλακέτα αναφερόταν σε Τουρκικά μειονότητα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share