1/8/10

Μεγάλη πλάκα έχει τελικά να κυβερνάς την Ελλάδα

Σαν Αμερικανό ηγέτη υποδέχτηκαν το Jeffrey στην Κρήτη τον κέρασαν ρακές και παξιμάδια κι έσπασε πολύ πλάκα....

Περιοδεία στα νησιά επέλεξε να κάνει ο ταξιδευτής πρωθυπουργός που επ'ευκαιρία των καλοκαιρινών διακοπών του αποφάσισε να "επιστρέψει" Ελλάδα για διακοπές , κανό, βουτιές αλλά και τόνωση του επικοινωνιακού του προφίλ.

Αμέσως μετά το Συμπόσιο της Σύμης που φέτος πραγματοποιήθηκε στο νησί...


...του Πόρου και κατά τη διάρκεια του οποίου ο ανέμελος πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε να πραγματοποιεί βουτιές στο απέραντο γαλάζιο εξασκούμενος σε όλα τα κολυμβητικά στυλ με ιδιαίτερη προτίμηση σε ύπτιο και πεταλούδα, σειρά είχε η Κρήτη και συγκεκριμένα ο Αγιος Νικόλαος.

Παρέα με τον πρωθυπουργό και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αλλά και κάποια κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρος Αρναουτάκης, που συνδύασαν τις "εργασίες" του συνεδρίου με βουτιές και βραδιές με ρακοκάζανο.

Αλλωστε ο πρωθυπουργός είχε προτρέψει τα στελέχη της κυβέρνησης «να κάνουν διακοπές χωρίς ενοχές» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γ.Παπανδρέου έφτασε στην Κρήτη το μεσημέρι της Παρασκευής με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και κατευθύνθηκε αμέσως προς το χωριό Κριτσά, το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από τον Αγιο Νικόλαο.

Στο χωρίο που είχαν πληροφορηθεί την άφιξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας είχαν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες για να έχουν έχουν και οι παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι θέμα να τραβήξουν.

Ώς παραδοσιακά συνηθίζεται σε όλους τους Μαυρογυαλούρους οδήγησαν τον Παπανδρέου στην πλατεία του χωριού προκειμένου να υπάρξουν πλάνα και φωτογραφικό υλικό με κατοίκους να συνομιλούν μαζί του έτσι ώστε να προβληθεί το δυνατόν καλύτερα η εικόνα του "ανθρώπου" και όχι του δυνάστη που όλοι καταριούνται.
Ο πρωθυπουργός ρώτησε τους χωρικούς για τα προβλήματα τους , οχι γιατί ήταν σε θέση να καταλάβει κάτι απο αυτά, αλλά γιατί οι επικοινωνιολόγοι του τον έχουν συμβουλέψει να αποκτήσει μια πιο ρεαλιστική εικόνα για τον επόμενο "άνθρωπο του μόχθου" γιατί ο πρώτος έγινε ανέκδοτο πολύ γρήγορα....
Αξίζει να σημειωθεί οτι οι προπομποί του πρωθυπουργού σε συνεργασία με τα τοπικά κομματόσκυλα είχαν φροντίσει να υποδεχθεί τον Παπανδρέου ένας λυράρης, ο οποίος παίζοντας παραδοσιακές μαντινάδες τον καλωσόρισε στο χωριό.

Κάτι σαν να επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός το χωριό των μάου-μάου δηλαδή!!!

Πως λέει η παροιμία απ'τα ψηλά στα χαμηλά κι απ΄τα πολλά στα λίγα.
Άσε που αναγκάστηκε να δοκιμάσει κι εκείνα τα παξιμάδια που παρα λίγο να χάσει τα δόντια του παριστάνοντας οτι τα τρώει και πως του αρέσουν κιόλας

Το αποκορύφωμα του εξευτελισμού δεν άργησε να'ρθεί όταν...

Παρατρεχάμενοι και κομματόσκυλα έβαλαν κόσμο του χωριού να ράνουν το Παπανδρέου με ροδοπέταλα ενώ τον υποδεχότουσαν στο ελαιουργείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς με μαντινάδες ως εθνοσωτήρα !!!

Ο Παπανδρέου επέστρεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος άρον-άρον το ίδιο βράδυ στην Αθήνα ενώ απο Δευτέρας, ξεκινά επισήμως τις διακοπές...

Το δούλεμα συνεχίζεται κανονικά , οι κομματικοί μηχανισμοί και η προπαγάνδα δουλεύουν ρολόι στην ψωροκώσταινα κι ο Πανανδρέου κυβερνά ανέμελα... την Ελληνική Δημοκρατία

Ζeto e Hellas και Kalo Kouragio...


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share