6/8/10

Σε έξαρση τα μηνύματα απάτη - Πώς να αποφύγετε τα spam e-mails

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχουν οι χρήστες λογαριασμών yahoo σε μήνυμα spam το οποίο αποστέλλεται από autieroo@yahoo.com ή ενδεχομένως και άλλο email.

Το μήνυμα το οποίο υποτίθεται οτι το στέλνει η εταιρεία Υahoo καλεί τους χρήστες να αποστείλουν στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους με το πρόσχημα - απειλή οτι σε διαφορετική περίπτωση η Υahoo θα διαγράψει το λογαριασμό τους....



Δεν πρόκειται για απλή φάρσα αφού οι hackers που πολλές φορές αντιγράφουν το λογότυπο και τα χαρακτηριστικά διαφόρων εταιρειών ή ακόμη και τραπεζών προσπαθούν να πείσουν κάθε φορά τα θύματα τους να τους εμπιστευθούν και να τους αποσπάσουν έτσι τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους ή ακόμη και χρηματικά ποσά.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οχι απλά να διαγράψετε το μήνυμα αλλά απο τη θέση "Επιλογές" > "Επιλογή Αλληλογραφίας" να περάσετε το συγκεκριμένο spam email στη θέση "Ενοχλητική αλληλογραφία" έτσι ώστε οι ενοχλητικοί spammers να μην σας ξαναενοχλήσουν απο αυτό το email στο μέλλον.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share