30/10/09

Προς απεργία στην ΕΡΤ...

Προς απεργία στην ΕΡΤ...

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την πορεία που παίρνει το θέμα των Συμβασιούχων. Σίγουρα είναι σωστή η κατεύθυνση που οδηγεί προς το τέλος της εκμετάλλευσης.

Οι προσλήψεις από δω και πέρα θα πρέπει να γίνονται με αδιάβλητο τρόπο αποκλειστικά απʼ τον ΑΣΕΠ.

Όμως μπορεί αυτό να γίνει σε μια μέρα; Και τι θα γίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί για πολλά χρόνια εκεί που το ίδιο το κράτος τους τοποθέτησε;
Διαβάζουμε βέβαια και για τις παράνομες συμβάσεις. Συμβάσεις «ημετέρων» με υπέρογκα ποσά, προεκλογικές συμβάσεις, συμβάσεις παράτυπες ή καθʼ οιονδήποτε τρόπο καταχρηστικές. Σίγουρα αυτές δεν πρέπει να συνεχιστούν. Αποτελούν πρόκληση όχι μόνον για την ΕΡΤ, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Οι περισσότερες όμως αφορούν ποσά λίγων εκατοντάδων ευρώ. Και αφορούν συναδέλφους που εργάζονται δίπλα μας, στο ίδιο αντικείμενο με μας. Πιστεύουμε πως έχουν κι αυτοί δικαιώματα στη ζωή, αλλά είναι λυπηρό να ζουν συνεχώς με την αγωνία της ανανέωσης.

Πρόκειται κυρίως για νέους ανθρώπους που βιώνουν μια συνεχή ομηρία. Μια ομηρία που τους αρνείται τα στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.

Όμως δεν είναι μόνο το ανθρώπινο κομμάτι. Σίγουρα είναι σοβαρό αλλά αν ήταν μόνον αυτό θα ήταν σα να μιλάμε για ελεημοσύνη. Και βέβαια δεν ζητούν κάτι τέτοιο! Πέρα απʼ το ανθρώπινο κομμάτι λοιπόν είναι και το πρακτικό. Και είναι απόλυτα αληθινό πως η ΕΡΤ τους έχει μεγάλη ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν εκπομπές που δεν μπορούν να βγουν στον αέρα. Τμήματα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Διαδικασίες που θα μπλοκαριστούν άμεσα.

Αν φύγουν η ΕΡΤ θα μείνει ακρωτηριασμένη!

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Η θέση μας είναι πως πρέπει να κριθούν οι συμβάσεις μία-μία κατά περίπτωση. Βασικά κριτήρια: νομιμότητα, αμοιβή σε λογικά επίπεδα(ίσες αμοιβές για την ίδια εργασία), συνολικός χρόνος υπηρεσίας και να καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ιδρυτικά Μέλη ΟΜΕ ΕΡΤ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κ/Φ, Ρ/Φ & Τ/Ο ΕΡΤ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΤ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ 1100 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ε ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share