28/12/09

Και έσται η 4η εξουσία χείρων της πρώτης!!!

Γράφει ο Ευθύλογος

Αδικαιολόγητη μου φαίνεται η έκπληξη για τις προκλητικές αμοιβές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. (εδώ)
Δεν γνωρίζαμε τα ποσά που ενθυλακώνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη κάποιων ΔΕΚΟ; (εδώ)

Δεν γνωρίζαμε ότι μόλις προ 5μήνου, 30 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση για αντίστοιχες αποδοχές; Για την ακρίβεια 347.000 € [βλ. site ΠΑΣΟΚ(εδώ)].





Αγνοούσαμε το δυσθεώρητο μισθολογικό ύψος κάποιων προέδρων (εδώ) ή το ιλιγγιώδες ποσό που παντελονιάζουν οι πολυπράγμονες κομματικοί εγκάθετοι που βαφτίζονται εν μια νυκτί σύμβουλοι; (εδώ)

Μόλις στις 23/12/2009 (MEGA ώρα 8:21 π.μ.) ο Γ.Γ. φορολογικών θεμάτων ανέφερε την προκλητική περίπτωση υπαλλήλου πασίγνωστης ΔΕΚΟ, ο οποίος εισπράττει από μισθούς 40000 € ετησίως και από αμοιβές εκτός έδρας άλλες 100000 €, οι οποίες ως γνωστόν φορολογούνται και με «ειδικό τρόπο».

Ή μήπως αγνοούμε την συνήθη κομπίνα, κατά την οποία κάποιοι υπάλληλοι ζητούν μετάθεση, όσο το δυνατόν μακρύτερα από την περιοχή συμφερόντων τους και εν συνεχεία «για το συμφέρον της υπηρεσίας» αποσπώνται πάλι στην περιοχή που διαμένει η οικογένειά τους ώστε και να διαμένουν στο σπίτι τους αλλά και τα επιδόματα εκτός έδρας, διανυκτέρευσης κλπ. να εισπράττουν σε καθημερινή βάση;

Βέβαια κάτι τέτοιο απαιτεί την συνεργασία του αγύρτη υπαλλήλου και της επίορκης διοίκησης αλλά δεν νομίζω να σπανίζουν και τα δυο είδη.

Ή διαφεύγει της προσοχής μας ότι πολλές κινητοποιήσεις δεν έχουν στόχο την δίκαια αύξηση της αμοιβής εργασίας αλλά την προστασία «υπόγειων» και αδιαφανών προνομίων, καθώς και την διατήρηση του αισχρού και μιζαδόρικου καθεστώτος που ευδοκιμεί σε πάρα πολλούς τομείς της ελληνικής πραγματικότητας;

Και βέβαια είμαστε γνώστες αν όχι όλων, τουλάχιστον πολλών από τα παραπάνω αλλά ταυτοχρόνως είμαστε και τόσο κουτοπόνηροι, ώστε να χρησιμοποιούμε κάθε ανέντιμο και ανήθικο μέσον, με τελικό στόχο κι εμείς ή τουλάχιστον τα παιδιά μας, να καταλάβουμε ένα τέτοιο αξιοζήλευτο πόστο ώστε να τύχουμε και αντίστοιχων αμοιβών.

Ουαί τοις ηλιθίοις!

Αυτή ακριβώς είναι και η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συστήματος.
Πληρώνει με αστρονομικά ποσά τους λίγους έξυπνους για να ονειρεύονται αδαπάνως και ακινδύνως για το σύστημα, τα πολλά κορόιδα.

Το καλλίτερο υλικό για τα όνειρα των ...........ηλιθίων είναι ο ξένος πλούτος.
Αν μάλιστα το όνειρο συνδυαστεί και με το ακαταμάχητο επιχείρημα του συστήματος
«ας ήσουν έξυπνος να παίρνεις και συ τόσα», πείθονται οι πάντες και προσπαθούν, όχι να εκλείψουν οι εξοργιστικές και αδικαιολόγητες αμοιβές, αλλά να βρουν τρόπο να γλείψουν κι αυτοί κάποιο κόκκαλο, επιτυγχάνοντας έτσι τα εξής δυο.

Πρώτον: Αποδεικνύουν στο περιβάλλον τους και κυρίως στον εαυτό τους ότι είναι «ξύπνιοι». (Ως γνωστόν όλοι οι βλάκες χρειάζονται ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους)

Δεύτερον: Συμμετέχουν στην γενικευμένη ευωχία της «οστεολειχίας»

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη επιτυχία του συστήματος!


Επιτρέπει στους πτωχούς και συνάμα ηλίθιους Λαζάρους να ικανοποιούνται, κλέβοντας κάποια ψιχία από το πολυτελές γεύμα των αμαρτωλών πλουσίων, ενώ ταυτοχρόνως διογκώνει τις ενοχές τους για την «κλοπή» και τους πανικοβάλλει σε βαθμό που να απεύχονται και να απορρίπτουν την διαφάνεια, γιατί φοβούνται ότι αν λάμψει η αλήθεια, αυτοί πρώτοι θα συρθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, ξεχνούν ότι ΟΛΟΙ οι φορολογούμενοι Έλληνες έχουν ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ πόσα ενθυλακώνει όποιος αμείβεται από τον ευρύτερο κρατικό κορβανά.

Αλλά και αν βρεθεί κάποιος «θρασύς» και θελήσει να μάθει πόσο πληρώνει ως φορολογούμενος το λουκούλειο γεύμα των εχόντων, υπάρχει η τρίτη επιτυχία του συστήματος.

Τα «προσωπικά δεδομένα», τα οποία επικαλούνται οι αγύρτες και πιστεύουν οι βλάκες.
Για να τελειώνουμε με αυτή την καραμέλα!

Προσωπικό δεδομένο είναι ότι με αφορά προσωπικά και δεν έχει επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Π.χ. αν είμαι ομοφυλόφιλος, αν έχω εξωσυζυγική σχέση, ποιες είναι οι ιδέες μου, τι βιβλία περιλαμβάνει η βιβλιοθήκη μου, κλπ.
Ότι αφορά στο κοινωνικό σύνολο δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται προσωπικό δεδομένο.

Έτσι, το αν υπηρέτησα στο Στρατό,
αν έχω λευκό ή βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο (και γιατί),
Ποια είναι η δράση μου που στηρίζεται στις ιδέες μου,
Ποιο είναι το ύψος των αμοιβών μου, εφόσον αυτές προέρχονται από την φορολογία των πολιτών κλπ.
δεν είναι δυνατόν να εμπίπτουν στα προσωπικά δεδομένα, εκτός αν θέλουμε κάτι να κρύψουμε από τον «ανώριμο» Λαό.

Αν η διαφάνεια την οποία επαγγέλλονται οι εκάστοτε κυβερνώντες, σκοντάφτει μόνιμα σε τέτοιες αμυντικές γραμμές του συστήματος, τότε μάλλον υπάρχει σύγχυση εννοιών.
Θα έπρεπε οι αρμόδιοι να μας αποσαφηνίσουν ότι λέγοντας «διαφάνεια» εννοούν τα διαφανή εσώρουχα, τα γνωστά see through δηλαδή, οπότε δικαίως μπορούμε να μιλάμε για διαφάνεια του κώλου.

Δηλαδή μια διαφάνεια που επιτρέπει την ύπαρξη τέτοιων αμοιβών, που όχι απλώς εξοργίζουν κάθε νοήμονα αλλά προσβάλλουν βάναυσα κάθε πραγματικά εργαζόμενο και κυρίως τους ξωμάχους της εργατιάς και της αγροτιάς [1]που καλούνται να επιβιώσουν με συντάξεις πενήντα έως ογδόντα φορές μικρότερες από τις αποδοχές των τηλεοπτικών αστέρων.[2]

Αν υπάρχει κάποια δικαιολογία γι αυτά τα προκλητικά ποσά, είναι ότι δεν πρόκειται για αμοιβές αλλά για τίμημα εξαγοράς κάποιων σαλτιμπάγκων που κολακεύουν δημοσίως τους εκάστοτε κρατούντες, ή λειτουργούν παρασκηνιακά ακόμη πιο ύπουλα, έχοντας ως μοναδική αποστολή την πλήρη αποβλάκωση της κοινής γνώμης.

Ε! Η επιτυχής νάρκωση των ανακλαστικών της κοινωνίας, να μην μας κοστίσει κάτι παραπάνω;

Κανονικά αντί να δυσανασχετούμε, πρέπει να αναφωνήσουμε εν χορώ:

Άξιος ο μισθός τους.

* * * * * * *

[1] Μπροστά στη σκληρότητα, τη δυσκολία αλλά και στην πραγματική δημιουργία πλούτου που οφείλεται στην εργασία αυτών των δυο κοινωνικών ομάδων, είναι ντροπή, οποιοσδήποτε από εμάς που ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο, να ισχυριστεί ότι «εργάζεται».

[2] Τώρα καταλαβαίνω γιατί πήρε ο πόνος κάποιους δημοσιογράφους της TV και γαυγίζουν νυχθημερόν για το επερχόμενο «φορολογικό χαράτσι». Για τον δικό τους κώλο ενδιαφέρονται οι άνθρωποι!

Τώρα καταλαβαίνω και την αντίδραση άλλου λεβέντη της TV που θεώρησε άδικη επίθεση (χυδαία την χαρακτήρισε) την δημοσιοποίηση των αμοιβών κάποιων απεργών.
Αντίθετα, εγώ πιστεύω πως όταν κάποιος διεκδικεί αυξήσεις, το πρώτο που πρέπει να μαθαίνει η κοινή γνώμη, είναι οι αμοιβές του.

Όλες οι αμοιβές, όλα τα επιδόματα, όλα τα προνόμια, όλα τα bonus, όλο το εξ αίματος σόι που βολεύτηκε και όλο το συμπεθεριό και το γκομεναριό που διορίστηκε παντού (από την μικρότερη δημοτική επιχείρηση μέχρι τα αμαρτωλά πανεπιστήμια) ώστε να μη μπορεί να παραπλανήσει κανέναν εκείνο το ύπουλο και άνανδρο τέχνασμα της εμφάνισης μόνον του βασικού μισθού.

Αυτό θα πει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ κύριοι! Τολμάτε;;;

Ευθύλογος


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από kafeneio-gr.blogspot.com




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share