8/2/10

Mπλόκο εδώ , μπλόκο εκεί , μέχρι να δουν τη Μπατζελή !

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων που παραμένουν στα μπλόκα, θα βρεθούν το απόγευμα της Δευτέρας στη Νίκαια και από εκεί θα επιδιώξουν συνάντηση, την Τρίτη, με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι αγρότες 12 μπλόκων που συνεδρίασαν στον Τύρναβο. Οι αγρότες απο 12 μπλόκα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας αποφάσισαν να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι- όπως είπαν- να αλλάξει η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης....





Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, κλειστοί παραμένουν ο κόμβος της Νίκαιας, ο Τύρναβος και οι Μικροθήβες, ενώ στον Πλατύκαμπο δεν σημειώθηκε αποκλεισμός από τους αγρότες, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι αγρότες ξεκίνησαν να αποχωρούν από τη Χρυσούπολη και τον κόμβο του Στρυμόνα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Στο νομό ‘Εβρου, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στον κόμβο του Ορμενίου, χωρίς ωστόσο, να παρεμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στη Χαλκηδόνα, στα "Πράσινα Φανάρια" (κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης), στα Μάλγαρα και στην παλαιά εθνική οδό Κιλκίς - Σερρών, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, οι αγρότες της ΠΑ.ΣΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τον Βαγγέλη Μπούτα να δίνει το παρόν.

Όσον αφορά το μέτωπο των κινητοποιήσεων οι αγρότες της Θεσσαλίας παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας και στις Μικροθήβες, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.

Ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα παραμένει κλειστός από το μεσημέρι της Κυριακής μόνο για τα φορτηγά, ενώ επιτρεπτή είναι η διέλευση από και προς τη Βουλγαρία για τα ΙΧ επιβατικά οχήματα.

Επίσης συγκεντρωμένα τρακτέρ εξάλλου βρίσκονται στα τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων, στους κόμβους Μελισσίου και Παραλίμνης Πέλας, στο Βαρικό Πιερίας καθώς επίσης στις Καλύβες, την Ορμύλια, την Τρίγλια και τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής.

Αιτήματα παραγωγών καπνού και βάμβακος προς Μπατζελή

Διευκρινίσεις όσον αφορά τις δηλώσεις της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας. Κατερίνα Μπατζελή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ζητούν οι παραγωγοί καπνού και βάμβακος.

Οι παραγωγοί μεταξύ άλλων ζητούν να δοθούν εξηγήσεις ως προς το πώς θα διανεμηθεί το 50% των επιδοτήσεων ύψους 560 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στην ημερίδα ο πρόεδρος της Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνού "Η Καπνική", Θεόδωρος Ιορδανίδης, είπε ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων πρέπει να καταλήξουν στους πραγματικούς δικαιούχους. Παράλληλα, όπως εξήγησε, θα ζητήσουν από την υπουργό να τους δώσεις εγγυήσεις ώστε να διασφαλιστεί η φετινή παραγωγή καπνού.

Σύμφωνα με στοιχεία εκπροσώπων της «Βαμβακουργικής», 150.000 οικογένειες στην Ελλάδα αποκτούν εισόδημα από το βαμβάκι. Οι ίδιοι υπογράμμισαν ότι η στροφή προς την παραγωγή ποιοτικού βάμβακος, μέσω του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης, αποτελεί μονόδρομο για να μπορεί, όπως είπαν, το προϊόν να είναι ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share