7/3/10

Ποιοι τελικά βάζουν το ΕΣΠΑ σε... βέσπα δίχως ρόδες ;

Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Aναγνώστη

Εδώ και 8 χρόνια ασχολούμαι με τα λεγόμενα από τον κόσμο "ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ", "ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ". Πήρα την απόφαση να αναρτήσω το παρόν κείμενο λόγω της αναπτυξιακής ξηρασίας που επικρατεί αλλά και του μεγαλύτερου διαχρονικού εγκλήματος (που οι απλοί πολίτες αγνοούν ως την πραγματική του αιτία και διάσταση)...





...της κακοδιαχείρισης και της έλλειψης εθνικής στρατηγικής ρεαλιστικής προσέγγισης ως προς τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής αγοράς για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών "πακέτων" του 2ου, 3ου και τώρα τέταρτου και τελευταίου - το λεγόμενο ΕΣΠΑ πακέτου στήριξης και όχι της "ξεπέτας" με πρόχειρα προγράμματα και οδηγούς πελατειακών σχέσεων του τύπου πάρε ένα κλιματιστικό και σώσε τον πλανήτη.

Εμείς οι λεγόμενοι σύμβουλοι προγραμμάτων (όπου δυστυχώς πολλοί αεριτζήδες και απατεώνες μας λερώνουν τον χώρο) που γνωρίζουμε δυστυχώς τους "θεούς" των Βρυξελλών σε πολιτικές θέσεις και της ΜΟΔ οι οποίοι ζούνε σε μία άλλη πραγματικότητα πίσω από τους παχυλούς μισθούς τους και οι οποίοι ενώ πολλές φορές διοικούν Ειδικές Υπηρεσίες το μόνο που κοιτούν είναι να μοιράζουν αναθέσεις σε εταιρείες συμβούλων με καμουφλάζ "τεχνικής υποστήριξης" το αντικείμενο της ίδιας τους της δουλειάς, έχουμε αγανακτήσει.

Είναι σαν να λέμε ότι το νομικό τμήμα κάνει διαγωνισμό να βρει νομική εταιρεία να διεκπεραιώσει την δουλειά για την οποία πληρώνεται ήδη ως νομικό τμήμα.

Από το 2004 συσκέψεις επί συσκέψεων και χαζοεπιτροπές επί χαζοεπιτροπών μπας και βγει ένας οδηγός προγράμματος από τους κομματικοβολεμένους φωστήρες της ΜΟΔ...

Σε μία χρονική περίοδο όπου φλερτάρουμε καθημερινά με την πτώχευση και καλούμαστε να πληρώσουμε οι πολίτες το "μάρμαρο" της εγκληματικής αστοχίας του οικονομικού σχεδιασμού των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων η αγανάκτηση της κακοδιαχείρισης και του ελλειπτικού σχεδιασμού των εν λόγω πακέτων ενισχύεται δραματικά.

Αλήθεια, γιατί όπως αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρος Αρανουτάκης, με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», που δημοσιεύτηκε στις 1/1/2010 η απορρόφηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αναφοράς ΕΣΠΑ φτάνει το 1% ανά έτος.

Τί φταίει ο άνεργος που περιμένει τρία χρόνια ένα πρόγραμμα ίδρυσης μικρής εταιρικής δραστηριότητας ή μία νεοσύστατη να αποκλείεται συνεχώς από τους οδηγούς προγραμμάτων.

Γιατί αυτή η λατρεία τα προγράμματα να προωθούνται από τράπεζες των οποίων το προσωπικό δεν έχει καμία εμπειρία διαχείρισης και υλοποίησης φακέλων διότι κοιτούν το θέμα σαν να εκδίδουν στεγαστικό δάνειο? Για πιο λόγο ο βιοτέχνης, ο επαγγελματίας να ελπίζει στο πρόγραμμα στο οποίο κατάθεσε πρόταση τον Ιούνιο και δεν έχει ακόμη απάντηση...

Γιατί αυτοί οι βολεμένοι "Βρυξελλιώτες" να μην ιδρώνουν και να τρέχουν λίγο παραπάνω παίρνοντας κουράγιο από τον πολίτη και την αγορά που ιδρώνουν από την πλευρά τους από την ξηρασία ανακοίνωσης προγραμμάτων και οδηγών και το κάψιμο της έλλειψης κύκλου εργασιών?

Γιατί φτάσαμε στο 2010 με 25 χρόνια απορρόφησης προγραμμάτων και έχουμε αφήσει τον Έλληνα πολίτη ανημέρωτο μη γνωρίζοντας καν πόσο προσιτό και εύκολο ήταν σχετικά η απορρόφηση ενώς προγράμματος ώστε να δημιουργηθεί ένα παρακύκλωμα διανομής προγραμμάτων στους ολίγους και γνωστούς?

Πολλά και ποικίλα τα γιατί με πολλές και μεγάλες ευθύνες στους ψευτοΜΟΔτεχνοκράτες και στους Πολιτικούς Προϊστάμενους τους...






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share