30/3/10

Το ΓΕΕΘΑ απέκρυψε αναχαιτίσεις σε ελικόπτερο του Λιμενικού - Aλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο !!!

Στα πλαίσια της νέας εντολής του Υπουργείου να μην δημοσιοποιούνται οι επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο , το ΓΕΕΘΑ απέκρυψε σήμερα τρεις αναχαιτίσεις μέσω ραντάρ σε Ελληνικό ελικόπτερο του Λιμενικού εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου !!!

Συγκεκριμένα, ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή Ανατολικού Αιγαίου , ανοικτά του Φαρμακονησίου στο πλαίσιο της επιχείρησης FRONTEX, αναχαιτίστηκε δια ασυρμάτου τρεις φορές κατά την διάρκεια της ημέρας από το Τουρκικό ραντάρ της Datca όταν...



....ο ελεγκτής του Τουρκικού ραντάρ ζητούσε από το πλήρωμα του ελικοπτέρου να εξέλθει από τον «Τουρκικό εναέριο χώρο» με πάγια απειλή την αποστολή μαχητικών εναντίον του !!!

Οι κλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνηθισμένων περιπολιών που εκτελεί το ελικόπτερο στην περιοχή, καθώς και κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το αεροδρόμιο της Κω προς την βάση του Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα.

Το ΓΕΕΘΑ απέκρυψε την πρόκληση στο πλαίσιο της νέας τακτικής που ακολουθείται να υπάρχει σκοταδισμό στην ενημέρωση των Ελλήνων αναφορικά με τις επιθετικές κινήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή , που το Ελληνικό ελικόπτερο αναχαιτιζόταν εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, τα Τουρκικά μαχητικά απελευθερωμένα πλέον από το άγχος της αναχαίτισης, προχώρησαν σε νέες παραβιάσεις του ΕΕΧ .

Συγκεκριμένα δύο σχηματισμοί Τουρκικών μαχητικών αποτελούμενα από 16 αεροσκάφη, τα οκτώ εκ των οποίων οπλισμένα επιχείρησαν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο ενώ σημειώθηκαν δύο παραβάσεις και 11 παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου !!!



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share