11/3/10

Κατασχέτουν τις Ελληνικές περιουσίες οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη

Σχέδιο κατάσχεσης των περιουσιών των Ελλήνων της Πόλης που απελάθηκαν ή εκδιώχθηκαν μετά το 1964 φαίνεται πως αναθερμαίνεται από τις τουρκικές αρχές στις ακτές του Βοσπόρου.

Όπως καταγγέλλουν οι ανά τον κόσμο εκπατρισθέντες Κωνσταντινουπολίτες, η Δημαρχία της Πόλης θέλει να κτίσει νέα εμπορικά κέντρα, κατάσχοντας και κατεδαφίζοντας ιδιοκτησίες εκπατρισθέντων Ελλήνων...Την ίδια στιγμή, οι αρχές προσπαθούν να αναγκάσουν τους καταπατητές των Eλληνικών περιουσιών, που στην πλειονότητά τους είναι εσωτερικοί οικονομικοί μετανάστες από τις κουρδικές επαρχίες της Ανατολής, να μετακομίσουν 70 χιλιόμετρα εκτός πόλης.


Οι φτωχοί ένοικοι των κτιρίων αυτών έχουν φτιάξει μια κίνηση πολιτών, ώστε με δικαστικά μέσα να αποτρέψουν αυτήν τη νέα εσωτερική εκτόπιση.

Εξαιτίας ακριβώς της εξέλιξης αυτής ενημερώθηκαν - παρεμπιπτόντως! - οι Ελληνικοί σύλλογοι της Κωνσταντινούπολης.

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών και οι κατά τόπους σύλλογοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να ενημερώσουν τους Ελληνες ιδιοκτήτες, τυχόν συγγενείς ή/και απογόνους τους ότι οι περιουσίες τους κινδυνεύουν.

Σε αυτήν τη φάση, σύμφωνα με το ΣΑΕ, αναζητούνται οι ίδιοι ή συγγενείς του Χρυσόστομου Αιμίλιου Κωνσταντινίδη, του Σόλωνα Λαμπρινίδη, της Ελισάβετ Αλάτς Κωστάκη και της Ελένης Ξάνθου Σπυρίδωνος, προκειμένου να λάβουν τα όποια μέτρα τους.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο με σκοπό την εξαφάνιση όλων των περιουσιών των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη», λέει ο Νίκος Ουζούνογλου, πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας. "Ποιος ξέρει τι άλλο να περιμένουμε!".ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share