12/4/10

Βρήκαν το "παραθυράκι" του συνταγματικού νόμου για να προχωρήσουν σε απολύσεις

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι βρήκε το "παραθυράκι" του συνταγματικού νόμου που προστατεύει την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων.

Μέσα στην "τρελή" χαρά που επικρατεί τις τελευταίες ώρες για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε μηχανισμός δανειοδότησης με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που δανείζεται αυτή την στιγμή η χώρα διεθνώς, φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποια "ψιλά γράμματα"....
Απολύσεις 200.000 δημοσίων υπαλλήλων, τόσο μονίμων όσο και συμβασιούχων!


Σε ότι αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους ο σκόπελος του Συντάγματος που απαγορεύει την απόλυσή τους φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί (για την ακρίβεια, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα ξεπεραστεί) με την κατάργηση των δημοσίων οργανισμών στους οποίους απασχολούνται.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει βρει το "παράθυρο" για τη μη μετάταξή τους σε άλλο πόστο του δημοσίου και άρα θα επιτύχει να τους απομακρύνει εντελώς χωρίς να έχουν πλέον κανένα δικαίωμα περαιτέρω απαιτήσεων.

Σε ότι αφορά τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου, δεν υπάρχει κανένα συνταγματικό κώλυμα. Απλώς θα τους ανακοινωθεί η λύση της σύμβασής τους.

Επίσης έχει "κλειδώσει" και η περικοπή κατά 30% στα επιδόματα του Πάσχα, του Θέρους και των Χριστουγέννων, στον ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης και η ελαστικοποίηση των απολύσεων.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση μελετά την κατάργηση περισσότερων από 180 δημόσιων οργανισμών και μέσω αυτού του τρόπου την απόλυση των εργαζομένων σε αυτούς από τον δημόσιο τομέα τομέα (πολλοί από αυτούς, όπως ο ΟΣΕ θα επιχειρηθεί να πωληθούν στον ιδιωτικό τομέα), κατάργηση των επιδοτήσεων σε ΟΤΑ και δήμους, περικοπές των επιδοτήσεων των αγροτών, μείωση των επιδομάτων ασθενείας και αναπηρίας επιπλέον κατά 10% και πάγωμα των επιδομάτων τέκνων για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα συζητήθηκε η αύξηση του ΦΠΑ στο 25%, αύξηση στην φορολογία της βενζίνης των ποτών και των τσιγάρων, διπλασιασμό στον ΦΠΑ των τροφίμων, μείωση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων κατά 40% - 50% κλπ.

Βέβαια όλα αυτά προοιωνίζουν τεράστια θύελλα, την οποία είναι πρακτικά αδύνατον να την ανθέξει το κυβερνητικό σχήμα και κατ'αυτό τον τρόπο έχουν αναθερμανθεί και πάλι τα σενάρια για κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας".

Ο χρόνος που έχουν στην διάθεσή τους πλέον τα ΜΜΕ για να προωθήσουν στην ψυχολογία των Ελλήνων τη δήθεν σωτηρία μέσω του ΔΝΤ είναι πλέον περιορισμένος αφού πίσω απο τις τελευταίες συλλήψεις τρομοκρατών (πρώτο θέμα στα κανάλια) προωθείται η κατάλληλη στιγμή οπού η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επισήμως το αίτημα βοήθειας απο το μηχανισμό δανειοδότησης.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share