19/5/10

Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 20 Μαΐου - Δεν απεργούν οι δημοσιογράφοι

Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας αύριο Πέμπτη εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση όπως πάντα, θα πραγματοποιήσει στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Άγνωστο παραμένει όμως...


τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις αφού το υπουργείο δηλώνει ότι θα γίνουν κανονικά ενώ οι καθηγητές δηλώνουν πως θα απεργήσουν.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Στην κινητοποίηση θα μετάσχουν, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Η χώρα αναμένεται να παραλύσει λόγω και της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς

Κανονικά θα γίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Δεμένα την Πέμπτη τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση.

Αγωνιστικές αποφάσεις με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, "ως απάντηση στα οικονομικά μέτρα και στην ασφαλιστική επίθεση που ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο και δίνει χαριστική βολή στο σύστημα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης".

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε "συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου και στη συγκέντρωση και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί, νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα με ανοιχτή ημερομηνία πραγματοποίησής της και ενημέρωση των εργαζομένων στις Τράπεζες και της κοινής γνώμης για το περιεχόμενο των επιθέσεων του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ που υλοποιεί η κυβέρνηση".

Με ανακοινώσεις τους τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, κάνουν γνωστό, ότι ο δημοσιογραφικός κλάδος δε θα απεργήσει στις 20 Μαϊου, με στόχο την κάλυψη των κινητοποιήσεων, που όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ ήταν αίτημα της ΓΣΕΕ.

Διατύπωσαν τη δέσμευση ότι οι δημοσιογράφοι θα απεργήσουν την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Αναμένονται οι αποφάσεις των κλαδικών σωματείων που καλύπτουν άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Με 24ωρη απεργία από τις 6πμ της Πέμπτης 20 Μαΐου, έως τις 6πμ της Παρασκευής 21 Μαΐου, συμμετέχει η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, ορίζοντας ως τόπο προσυγκέντρωσής της τη μέρα της απεργίας στην Αθήνα, το Μουσείο (Μάρνη και Πατησίων) στις 10.30πμ.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share