29/5/10

Διόρισαν διευθυντή και πλήρωναν 5 χρόνια ενοίκια σε εφορία φάντασμα !

Πέντε ολόκληρα χρόνια πλήρωνε το δημόσιο για ΔΟΥ "φάντασμα" στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου η οποία ιδρύθηκε μεν αλλά δεν λειτούργησε ποτέ !

Ακόμη μια περίπτωση κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος , αυτή τη φορά από το Ρέθυμνο αφού από το 2004 έως το 2009 το δημόσιο πλήρωνε προϊστάμενο και ενοίκια κάθε μήνα σε ντουβάρια που εμφανιζόταν ως Δ.Ο.Υ. αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για εφορία μόνο στα χαρτιά.

Η Εφορία Περάματος Μυλοποτάμου ιδρύθηκε το 2004 με απόφαση του τότε υπουργού...


οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη. Για την στέγαση της, το υπουργείο νοίκιασε ακίνητο έναντι του ποσού των 1.700 ευρώ μηνιαίως.

Η νεοσύστατη στα χαρτιά του υπουργείου οικονομικών Εφορία δεν λειτούργησε όμως ποτέ μέχρι σήμερα ενώ τα μισθώματα καταβάλλονταν κανονικά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου αφού του είχαν δεσμεύσει το κτίριο για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2009, η κυβέρνηση ανακάλεσε τελικά τη «λειτουργία» της μη λειτουργούσας Δ.Ο.Υ. αλλά ως τότε είχαν μεσολαβήσει πέντε ολόκληρα χρόνια που φυσικά πλήρωναν οι φορολογούμενοι πολίτες.

Υπάρχει όμως και συνέχεια...

Για τη λειτουργία της νεοϊδρυθείσας Δ.Ο.Υ., το υπουργείο τοποθέτησε και προϊστάμενο, στέλεχος από την Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου.

Οι μήνες, περνούσαν και ο αποσπασμένος «προϊστάμενος» πηγαινοερχόταν στο Πέραμα χωρίς βέβαια αντικείμενο εργασίας , πληρωνόταν όμως κανονικά ώς προϊστάμενος και μάλιστα με τα έξτρα της απόσπασης.

Αφού στην εφορία φάντασμα δεν υπήρξε ποτέ ούτε οργάνωση ΤΑΧΙS ούτε υφιστάμενοι του προιστάμενου , μόνο ο κατά τη μισθοδοσία υπήρχε ο προιστάμενος και... τα ντουβάρια.

Γνωρίζοντες την υπόθεση, μαρτυρούν ότι στο ενοικιαζόμενο κτίριο που θεωρητικά φιλοξενούσε την Δ.Ο.Υ., δεν υπήρχαν ούτε καν γραφεία!

Παρά το γεγονός ότι το 2009 ανακλήθηκε η λειτουργία της ΔΟΥ Περάματος, ουδείς από το υπουργείο σκέφτηκε ποτέ να ανακαλέσει και τον διορισμό του προϊσταμένου της, τον οποίο τα έγγραφα του υπουργείου μέχρι και σήμερα τον εμφανίζουν με αυτήν του την ιδιότητα.ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share