3/5/10

Αυτές της εικόνες αφήνει στο πέρασμα της η "βοήθεια" του ΔΝΤ (Δείτε τα βίντεο)

Δεν υπάρχει πακέτο διάσωσης μόνο πακέτο υποδούλωσης

Η περίπτωση της οικονομίας της Αργεντινής προσομοιάζει αρκετά με αυτήν της χώρας μας, ιδιαίτερα στον τομέα εκείνο όπου η Αργεντινή προσχώρησε σε σύνδεση του νομίσματός της, του πέσος, με το αμερικανικό δολάριο, ενώ η χώρα μας από το 2002 ως γνωστόν βρίσκεται στη ζώνη ενός άλλου ισχυρού νομίσματος, του ευρώ.

Οι ξένοι παρατηρητές άρχισαν τότε να...


...εξυμνούν τα μέγιστα την οικονομία της Αργεντινής και τους διαχειριστές της, ενώ το ξένο κεφάλαιο εισέρρεε στη χώρα, κυρίως με τη μορφή δανείων σε δολάρια προς τις επιχειρήσεις.

Παρόμοιες εικόνες έχουμε δεί στο παρελθόν και στην Ελλάδα με τα κοινοτικά πακέτα στήριξης , μετά την άρον άρον ένταξή μας στη ζώνη του «σκληρού» ευρώ.

Κάπου εκεί ξεκίνησαν και τα υπερκέρδη τον γνωστών προνομιούχων οικογενειών της χώρας, ενώ η διαπλοκή με την εξουσία και το ξέπλυμα χρήματος σε off shore λόγο της δύναμης του ευρώ άρχισε να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις .

Η κατάρρευση της Αργεντινής έχει τα αποτυπώματα του ΔΝΤ σε όλο της το εύρος.

Τόσο το ΔΝΤ αλλά και η παγκόσμια τράπεζα τα δύο ισχυρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως είναι πρωτομάστορες στην τέχνη της διαστρέβλωσης των γεγονότων μέσω των ΜΜΕ και έτσι στην "καρδιά" της κρίσης χτύπησαν την πόρτα της Αργεντινής.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσφέρθηκε στην Αργεντινή και προβλήθηκε απο τα τοπικά ΜΜΕ ως η έσχατη "σανίδα σωτηρίας" για το καλό του τόπου. (δυστυχώς η τακτική είναι ακριβώς η ίδια παντού)

Εστιάζοντας στον τομέα των κρατικών δαπανών, το ΔΝΤ σε συνεργασία με κυβερνητικά στελέχη φρόντισε να εξαγοράσει την συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων ΜΜΕ της Αργεντινής για να περάσει το μήνυμα στο λαό ότι πρέπει να κάνει "θυσίες" η οποίες όμως στο μέλλον θα απέδιδαν καρπούς για το καλό της χώρας .

Δεν θα κάνουμε σχόλια , άλλωστε... μια εικόνα χίλιες λέξεις.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...Bookmark and Share