31/5/10

Ως πότε θα επιλέγουν άλλοι για μας , χωρίς εμάς

Αγαπητέ Τειρεσία

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σου εκφράσω τα συγχαρητήριά μου γιατί....απάντησες σ το mail που σου έστειλα…. Πέρα από τα αστεία , μου φάνηκε περίεργο αυτό γιατί για πρώτη φορά πίστεψα ότι είμαι πραγματικά ενεργός πολίτης . Θα ήθελα λοιπόν να γράψω κάποια πράγματα που εγώ με τον δικό μου τρόπο αντιλαμβάνομαι για τα γεγονότα της εποχής.

Ο καιρός της αφθονίας τελείωσε , και αυτό μάλλον το χουμε καταλάβει όλοι καλά...
Το ερώτημα είναι γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο;


Γιατί καταλήξαμε να ψάχνουμε τελευταία στιγμή τα αίτια; Μήπως έφταιγε που τόσο καιρό ο Έλληνας ζούσε στην εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ;

Μήπως είχαν πάρει τα μυαλά του κάθε ενός από εμάς αέρα και ζούσαμε ουτοπικά;
Η απάντηση δεν περιορίζεται μόνο στα στενά εθνικά πλαίσια αλλά στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό μοντέλο που λανσάρεται τον τελευταίο καιρό και ονομάζεται Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων. Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει για αυτή. Ας πούμε , λοιπόν μια μικρή ιστοριούλα…..

Μέρος 1ο : ΓΙΑΤΙ;;;; ...............ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ !

Στις ΗΠΑ , από όπου ξεκινάει αυτό το παιχνίδι, κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες είναι το ίδιο και το αυτό. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ είναι επιχειρηματίες με τεράστιους κολοσσούς στην κατοχή τους (τύπου EXXON MOBIL) ή στηρίζονται από αυτούς για να εκλεγούν. Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται αφού εκλεγούν να δράσουν (με νόμους) ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και τις πολυεθνικές αφού φυσικά το μεγαλύτερο μέρος ανήκει σε αυτούς και στους μέντορές τους.

Έτσι προωθούν ολοένα και πιο πολύ το μοντέλο της φιλελεύθερης αγοράς , το οποίο φυσικά είναι άψογο - αν λειτουργεί στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού- αλλά καταστροφικό όταν καταλήγει να γίνεται μονοπωλιακό καρτέλ και να διαμορφώνει τα δρώμενα. (πολιτικά και οικονομικά).

Αυτή φυσικά η διαδικασία έχει καταλήξει στην ΥΠΕΡσυγκέντρωση στα χέρια των ολίγων (ελίτ) του μεγαλύτερου μέρους των πολυεθνικών και τραπεζών με αποτέλεσμα το διεθνές καρτέλ να καθορίζει μέσω της ευεργετικότατης βοήθειας των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ τις τύχες όλων μας.

" Η αλήθεια είναι πως το οικονομικό στοιχείο στα μεγάλα κέντρα έχει εξαγοράσει την κυβέρνηση από τις ημέρες του Andrew Jackson " --Franklin Roosevelt , 1933

Παράλληλα με τις ηπείρους , τις χώρες και την πολιτική ελίτ , έχει αναπτυχθεί αντίστοιχα και ένα άλλο ‘’δένδρο ‘’ το οποίο έχει εγκατασταθεί σε όλες τις χώρες και είναι το δένδρο των Κεντρικών Τραπεζών και των πολυεθνικών οι οποίες είναι αυτές που ουσιαστικά καθορίζουν τα δρώμενα . Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ελλάδα, της οποίας κεντρική τράπεζα είναι φυσικά …… η ‘’ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ’’. Ο καθένας από εμάς θα πίστευε πως η Τράπεζα αυτή είναι υπό το Ελληνικό Δημόσιο και φυσικά εξυπηρετεί συμφέροντα αυτού…..

Τα πράγματα φυσικά είναι τελείως διαφορετικά αφού όπως διαβάζουμε στο καταστατικό της τράπεζας στον πρόλογο (Δείτε εδώ) :

Και πιο κάτω…

Επίσης ο Διοικητής της τράπεζας διορίζεται κατόπιν προτάσεως του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας , το οποίο αφού αποφασίσει για τον διορισμό του , εντέλει το υπουργικό συμβούλιο να το επικυρώσει με Προεδρικό διάταγμα…..

Δηλαδή πρόκειται για Ανώνυμη εταιρία στην οποία δεν έχει δικαιοδοσία το Ελληνικό Δημόσιο.

Μέρος 2ο : ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες ,λοιπόν , – οικονομική ελίτ- λειτουργώντας μόνο με γνώμονα την αύξηση του κέρδους (μην ξεχνάτε ότι η μόνη επαφή ενός διευθυντή με τους εργαζομένους του είναι ο ετήσιος ισολογισμός που του φέρνουν) επιλέγουν ένα κράτος ‘’στόχο’’ το οποίο φυσικά να είναι πλούσιο σε φυσικούς πόρους, και κρατικές επιχειρήσεις . Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ελλάδα , η οποία διαθέτει:

1.Αρκετές κερδοφόρες επιχειρήσεις στις οποίες την πλειοψηφία έχει ή είχε το κράτος (πχ ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΑΤΕ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ κτλ)

2.Πλουσιότατο σε ορυκτά υπέδαφος δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι αφού το θέμα είναι πολυσυζητημένο. Αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα άρθρα του καθηγητή Βασίλειου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Καθηγητή- Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. (Απλά ψάξτε στο ιντερνέτ)

Αφού βεβαιωθούν , εξασφαλίζουν τεράστια δάνεια στη χώρα αυτή- με την βοήθεια φυσικά της πολιτικής νομενκλατούρας - μέχρι το σημείο που να μην δύναται να τα ξεχρεώσει.

Κατόπιν αφού χρεοκοπήσουν σχεδόν τη χώρα τεχνητά , εξαγοράζουν κυριολεκτικά ‘’κοψοχρονιά ‘’ όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της . Ρίξτε μια ματιά στις κρατικές επιχειρήσεις που θα ιδιωτικοποιηθούν σε λίγο καιρό.

Σίγουρα είναι κερδοφόρες , γι αυτό άλλωστε υπάρχει και ενδιαφέρον….. Στο ενδιάμεσο στάδιο , μεριμνούν ,φυσικά , ώστε να καταργηθούν ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων (μειώσεις μισθών , κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας , κατάργηση αργιών). Μην ξεχνάτε ότι οι επιχειρήσεις θα καταλήξουν στα χέρια τους τελικά και σίγουρα το μόνο που δεν θέλουν είναι εργαζομένους με δικαιώματα….

"Υπάρχουν 2 τρόποι για να κατακτήσεις και να σκλαβώσεις ένα έθνος. Ο ένας είναι το σπαθί. Ο άλλος το χρέος". Τζον Άνταμς 1735-1826

Την παραπάνω διαδικασία προσπάθησε να παρουσιάσει ο Στέλιος Κούλογλου το 2008 (προ ελληνικής κρίσης ) στο ντοκιμαντέρ: ‘’Εξομολογήσεις ενός οικονομικού Δολοφόνου’’

‘’Κάθεσαι μπροστά την τηλεόραση των 21 ιντσών σου και πανηγυρίζεις για την Αμερική και τη Δημοκρατία. Δεν υπάρχει Αμερική, δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Υπάρχει μονάχα η IBM, η ITT, η AT&T, η DuPont, η Dow, η Union Carbine, η Exxon.

Αυτά είναι τα έθνη του κόσμου σήμερα.

Τι νομίζετε ότι συζητάνε οι Ρώσοι στις εθνικές τους συνεδριάσεις - τον Καρλ Μαρξ; Ακυρώνουν τα προγραμματισμένα διαγράμματά τους, τις στατιστικές αποφάσεις και θεωρίες, τις μικρές και μεγάλες λύσεις, και αναλύουν τις πιθανότητες κόστους των συναλλαγών και επενδύσεών τους, όπως κάνουμε και εμείς.

Δεν ζούμε πια σε ένα κόσμο Εθνών και Ιδεολογιών.

Ο κόσμος είναι ένα κολέγιο εταιριών, αδυσώπητων και αποφασισμένων χάρη στους αμετάβλητους κανονισμούς του εμπορίου.

Ο κόσμος είναι εμπόριο. (The world is simply business)’’ -----Zeitgeist

Μέρος 3Ο : ‘’ΑΝΑΠΤΥΞΗ’’

Φυσικά όλο αυτό το σύστημα καταλήγει στην "πολυπόθητη" κατά τους πρωθυπουργούς της χώρας … ‘’Ανάπτυξη’’ που ουσιαστικά σε όλες τις χώρες είναι αντίγραφο του Κινεζικού Μοντέλου (μεγιστοποίηση κερδών και ελαχιστοποίηση του κόστους μέσω μικρών μισθών και πολύωρης εργασίας – εκμετάλλευσης)

Κανένα πολιτικό σύστημα δεν είναι τέλειο. Για παράδειγμα κάποιοι θα πουν ότι ο κομμουνισμός αποτελεί ουτοπία γιατί όλοι έχουμε μέσα μας το γονίδιο της επιβίωσης του ισχυρότερου (Εξελικτική Θεωρία). Από την άλλη κάποιοι θα αντιπαραβάλλουν ότι ο καπιταλισμός είναι σύστημα που αυτοκαταστρέφεται και δεν μπορεί να συντηρηθεί ες αεί αφού δημιουργεί προύχοντες και πληβείους.

Το μαχαίρι είναι για κάποιους εργαλείο και για άλλους δολοφονικό όργανο. Έτσι , τελικά πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν φταίει το μέσο (πολιτικό σύστημα- νομισματικό σύστημα) αλλά ο τρόπος με τον οποίο το εφαρμόζει το ανθρώπινο μυαλό. Όλα τα πολιτικά συστήματα έχουν θετικά και αρνητικά.

Αυτό που τελικά πρέπει να κατανοήσουμε ως Έλληνες και ως ανθρώπινα όντα γενικότερα είναι ότι οφείλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα στην καθημερινή μας ζωή. Πρέπει να κάνουμε μια στροφή προς την ηθική και την πολιτικοποίηση και να αποφύγουμε την κομματικοποίηση.

Ο αρχαίος νομοθέτης Σόλων είχε μεταξύ άλλων θεσπίσει έναν σπουδαίο νόμο «ο Κελεύω άτιμον είναι τού έν στάσει μηδέτερος μερίδος γενομένου ». Αυτός επέβαλε σε κάθε πολίτη σε κρίσιμες στιγμές να παίρνει ενεργό και υπεύθυνη θέση στα κοινά της πόλης.
Όποιος σε περίπτωση εμφυλίου πολέμου δεν έπαιρνε το ένα ή το άλλο μέρος τον τιμωρούσαν με την ποινή της ατιμίας.

Για να γίνουν όμως τα παραπάνω πρέπει πρώτα να καταστραφεί το ήδη υπάρχον πολιτικόοικονομικό σύστημα της Νέας τάξης πραγμάτων. Και επειδή εδώ και καιρό όλοι αναφέρονται σε αυτό αλλά δεν προτείνουν κάποια λύση προσωπικά προτείνω τα εξής:

1.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. (προσωπικά πιστεύω πως σύντομα θα υπάρξει κάποια ‘’τρομοκρατική’’ επίθεση τύπου 11/9 μέσω ιντερνέτ και οι ‘’εθνοσωτήρες μας’’ θα ‘’αναγκαστούν’’ να βάλλουν άλλους κανόνες για την λειτουργία του διαδικτύου με σκοπό να μας ‘’προστατεύσουν ‘’. Αυτό φυσικά θα είναι και το τέλος της ανώνυμης ελευθεροτυπίας του ιστού.

2.Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ. ΨΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΑΣ…

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ: ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΥΡΩ, ΔΙΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ , ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΙΑΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ‘’ΕΛΕΙΨΗΣ’’. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ.

3.ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Απαιτείστε να αλλάξει και μετά ασκήστε το εκλογικό σας δικαίωμα ψηφίστε το πιο μικρό κόμμα που υπάρχει.

Δημιουργείστε τα δικά σας κόμματα. Ακόμη και αν έχουν λίγους ψηφοφόρους θα είστε περήφανοι για αυτό που ψηφίσατε. Χρησιμοποιείστε τα blog για να γίνετε γνωστοί. Μην ξεχνάτε

‘’Αυτός που μπορεί …..κάνει, αυτός που δεν μπορεί διδάσκει και αυτός που δεν μπορεί να διδάξει διοικεί. ‘’

4.ΕΝΝΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ , ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ . ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ.

5.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. Η εταιριοκρατία επιδιώκει να σας αποξενώσει , να σας κάνει να κλειστείτε στο σπίτι σας και μόνη σας έγνοια να είναι τα καταναλωτικά αγαθά. Για σκεφτείτε τις ανησυχίες σας πριν την οικονομική κρίση….. και τις ανησυχίες σας τώρα. Σίγουρα έχετε γίνει πιο ενεργοί πολίτες πλέον.

Το μόνο που αυτοί επιδιώκουν είναι να σας έχουν σε αντίπαλα στρατόπεδα (δεξιούς-αριστερούς κτλ) και να σας χειραγωγούν και εξωθούν σε ακρότητες και βαναυσότητες. Στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δυο στρατόπεδα οι εκμεταλλευτές και τα θύματα ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων.

6.ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ . ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

7.ΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΨΑΧΝΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ , ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΞΕΝΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΖΩΗ, ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ , ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ -ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ- ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ , Η ΥΛΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΝ. ΜΗΝ ΕΠΑΦΙΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ . . . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ , ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑ….


Το παρόν εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από : Αναγνώστη



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share