26/5/10

Φυλάξτε μας μισό κιλό από τη ελευθεροτυπία σας κύριε manifesto

H δημοσιοποίηση του email δυστυχώς δίνει τη ευκαιρία σε ορισμένους να μας καταχωρούν σε λίστες αυτόματης μαζική αποστολής email .

Eίναι γεγονός ότι οι πανικόβλητοι εργολάβοι της ενημέρωσης έχουν ξαμολήσει τους υπαλλήλους τους στο διαδίκτυο να φτιάχνουν blogs και ιστοσελίδες για να παροτρύνουν τον κόσμο να επιστρέψει ξανά στα παραδοσιακά ΜΜΕ που γνωρίζουν πρωτοφανή απαξίωση.

Έτσι λοιπόν ο κ.Παντούλας μέσα απο την blog του με τίτλο "manifesto πολιτική - πολιτισμός"....


μας καταχώρησε στην μαζική αποστολή αλληλογραφίας για να αποστείλει προς αναδημοσίευση στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ το άρθρο του με τίτλο "Ελευθεροτυπία με κουκούλα ΔΕΝ γίνεται"

Σας παραθέτουμε λοιπόν αυτούσιο άρθρο του κ.Παντούλα απο το grmanifesto.wordpress.com και απαντούμε στη συνέχεια...

Ελευθεροτυπία με κουκούλα ΔΕΝ γίνεται

Αναγνωρίζουμε ότι το διαδίκτυο προσφέρει εναλλακτική και δωρεάν ενημέρωση αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την ανωνυμία ή την ψευδωνυμία κανενός. Ό,τι ισχύει για όλα τα ΜΜΕ, νομίζουμε ότι θα πρέπει να ισχύει και για την ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Δεν μπορεί να μένουν στο απυρόβλητο ούτε οι επιπολαιότητες ούτε οι σκοπιμότητες ούτε οι συκοφαντίες.

Όσοι τις διαπράττουν, έχουν κάθε λόγο να μοιράζουν δεκάρικους για την ελευθεροτυπία, αλλά η ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές, από όσους έχουν το θάρρος της επώνυμης γνώμης τους, οδηγεί σε ενίσχυση της θρασυδειλίας όσων κρύβονται πίσω από τον υπολογιστή τους.
Να το πούμε, για μιαν ακόμη φορά, ξεκάθαρα: ενημέρωση με κουκούλα δεν γίνεται.

Ευκαιρίας δοθείσης να πούμε επίσης ότι αρκετοί χρήστες του διαδικτύου, στο όνομα της πολύπαθης …ελευθεροτυπίας, “κατεβάζουν“ βιβλία, μουσική ταινίες ή αναπαράγουν υλικό για το οποίο δεν έχουν σχετική εξουσιοδότηση. Αυτό, κατά την γνώμη μας, συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας κι όχι πράξη πολιτισμού.

Ορισμένοι άνθρωποι δεν είναι χομπίστες -ζουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους παράγοντας ένα έργο που, ερήμην τους, το οικειοποιούνται άλλοι. Και αυτό θα πρέπει να σταματήσει, εάν θέλουμε οι δημιουργοί να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά που κάνουν.
_______________________________________________

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

κ. manifesto

Επειδή είναι προφανές οτι κατα λάθος μας προσθέσατε στην λίστα μαζικής αποστολής μηνυμάτων αφού μας στείλατε προς αναδημοσίευση στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ άρθρο στο οποίο εμείς θα δίναμε τον τίτλο "Επιστρέψτε στη δημοσιογραφία μας κινδυνεύουν τα συμφέροντά μας"

Επειδή προφανώς ΔΕΝ παρατηρήσατε στο λογότυπό μας , οτι...

Εμείς στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ φοράμε κουκούλα...

Δημοσιεύουμε το άρθρο σας και μάλιστα με σχετικό λινκ στο επαγγελματικό ιστότοπό σας απαντώντας στο ΓΙΑΤΙ φοράμε κουκούλα.

Εσείς λοιπόν κ. Μanifesto , όπως και οι λοιποί εργολάβοι της μαζικής ενημέρωσης δεν χρειάζεται να φοράτε κουκούλα επειδή η δική σας ενημέρωση προβάλει και προάγει το έργο αυτών που υπηρετείτε.

Άραγε αυτοί είναι φίλοι και χορηγοί σας , αυτοί είναι που συντηρούν το επάγγελμα σας το οποίο στις μέρες ως γνωστό περνά κρίση απαξίωσης.

Εμείς όμως ... είμαστε οι άλλοι


Αυτοί με την κουκούλα.

Εμείς δεν είμαστε φίλοι σας ούτε θα γίνουμε ποτέ , ξέρετε γιατί ;;;

Γιατί η δική μας ενημέρωση δεν έχει χορηγούς , ούτε διαφημίσεις.


Εμείς την ενημέρωση δεν την κάνουμε επάγγελμα άραγε δεν υπάρχουν συμφέροντα σε αντίθεση με όλους εσάς.

Φοράμε κουκούλα γιατί πιστεύουμε στην "Ελευθεροτυπία" που εσείς μόνο ως λέξη εγκωμιάζεται παραποιώντας το ίδιο της το νόημα.

Φοράμε κουκούλα γιατί δεν παίζουμε με τις λέξεις "ενημέρωση", "δικαιοσύνη" , "δημοκρατία" , "πατρίδα" για να παραποιήσουμε το νόημα τους όπως επαγγελματικά κάνετε εσείς.

Δημιουργηθήκαμε απο την ίδια την ανάγκη της κοινωνίας να φωτίσουμε το σκοτάδι της δικής σας ενημέρωσης.

Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να είμαστε ίδιοι ούτε και φίλοι σας , οι στόχοι μας είναι τελείως διαφορετικοί και συγκρούονται με τα συμφέροντα που εσείς υπηρετείτε.

Σε αντίθεση με όλους εσάς δεν πουλάμε την ενημέρωση και ούτε κερδίζουμε απο αυτήν.

Όσο κι αν προσπαθείτε να εισβάλετε κι εσείς στο διαδίκτυο οι διαφορές μας είναι τεράστιες , ξέρετε γιατί ;;;

Δυστυχώς για εσάς στο διαδίκτυο υπάρχει αξιοκρατία

Εμάς οι αναγνώστες μας επιλέγουν, για την ενημέρωση τους , δεν είναι πελάτες μας.

Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της λέξης "Ελευθεροτυπία" και όχι αυτό που εσείς επικαλείστε και μονίμως παραποιείτε κάθε φορά κατά το δοκούν.

Μην παριστάνετε λοιπόν οτι δήθεν αναρωτιέστε γιατί σας έχει απαξιώσει ο κόσμος και μην συνεχίζεται να χρησιμοποιείτε τις λέξεις για να εντυπωσιάσετε παραποιώντας το νόημα μας.

Η φίμωση της "Ελευθεροτυπίας" με το πρόσχημα της κουκούλας αποτελεί συντονισμένη προσπάθεια σας βλέποντας τις πωλήσεις σας να πέφτουν καθημερινά , οι "εθνοσωτήρες" έχουν κάθε λόγο να υποστηρίξουν την προσπάθεια σας.

Μην παριστάνετε οτι δήθεν αναρωτιέστε γιατί στις μέρες η ενημέρωση φοράει κουκούλα... Έχουμε πόλεμο και το ξέρετε πολύ καλά αυτό.



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ... Bookmark and Share