24/9/09

Το δαχτυλί της διαδοχής... Υπό όρους.


Εν μέσω διαβουλεύσεων, όρων και συμμαχιών συζητείται η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών. Τα σενάρια πολλά οι κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα πολύ δύσκολες, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και τα "πηγαδάκια" πληθαίνουν καθημερινά....

Δύο ισχυρές οικογένειες-πυρήνες πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων του τόπου μια παράδοση ετών που πρέπει να συνεχιστεί...

"Αν είναι κάτι να αλλάξει πρέπει να αλλάξεί ΤΩΡΑ" ...ψιθυρίζουν ισχυρά στελέχοι σε στενούς κύκλους αλλά και "δυσαρεστημένοι" προσκολυόμενοι.
Αξιόπιστες, μη δημοσιογραφικές πηγές λένε πως τον τελευταίο καιρό Καραμανλής και Μπακογιάννη περνάνε την πιο ευτυχισμένη περίοδο των σχέσεων τους. Κάτι σαν απόλυτη ταύτιση. Η αλήθεία όμως κρύβετε πίσω από μια συμφωνία ηγετών με πολλούς όρους.
Η μέρα των εκλογών πλησιάζει... η ήττα είναι σίγουρη, το μεγάλο πρόβλημα είναι στην "ψαλίδα". Κανείς μας δεν θα εκπλαγεί που θα χάσουμε ... Αξιοπρεπώς όμως.
Πόσες μονάδες διαφορά όμως είναι το αξιοπρεπώς;
Τι γίνετε στο πιθανότατο σενάριο θριαμβευτικής νίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
Ερωτήματα που οδηγούν σε πληθώρα συζητήσεων με σχέδια συμμαχιών αλλά και πολλούς όρους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στα πλαίσια της συμφωνίας τους, η Ντόρα έχει αναλάβει να τον υποστηρίξει ένθερμα τον κ.Καραμανλή, για "τα μάτια των πολλών...Ιουδαίων" αν όμως η "ψαλίδα" με το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν συρρίκνωθεί κατά το εκλογικό αποτέλεσμα σε συγκεκριμένες μονάδες ή στο ακόμη χειρότερο σενάριο αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κερδίσει με μια θριαμβευτική νίκη και σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση...

Σε τέτοια περίπτωση ο κ.Καραμανλής επιβαρύνεται προσωπικά πλέον την τεράστια αποτυχία ή ακόμη και πιθανή συντριβή της Ν.Δ. στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και οφείλει να αποχωρήσει σαν κύριος απο την ηγεσία του κόμματος εγκαλώντας άμμεσα συνέδριο στη Ν.Δ. για την εκλογή νέου αρχηγου παραδίδοντας το πολυπόθητο "δαχτυλίδι" της διαδοχής στη κα Μπακογιάννη αφού ο ίδιος (βάση των ιδίων πληροφοριών) δεν θα θέσει τον εαυτό του υποψήφιο στο επόμενο συνέδριο τηρώντας έτσι τους όρους της συμφωνίας και εξασφαλίζοντας στο μέλλον μια προνομιούχα θέση στους διαχρονικά ισχυρούς του κόμματος και κοντά στην πρόεδρο.

Αλλιώς... Υπάρχει και η άλλη περίπτωση... στο επόμενο Συνέδριο του Κόμματος που επίσης είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2009 να στριμώξουν εκεί τον Καραμανλή σε προσωπικό απολογισμό αναζητώντας τα αίτια της ήττας, κι από μια τέτοια μάχη θα βγει σίγουρα ... "κουρεμένος".

'Ολοι άλλωστε θυμώμαστε πόσο γρήγορα άλλαξε το .... "καταλληλότερος", στη χώρα μας.

Τι απέγινε, ο κάποτε "καταλληλότερος" ...Σημίτης;;;

Η αλήθεια είναι πως οι επαγγελματίες πολιτικοί ξέρουν να κερδίζουν πάντα στην πολιτική σκακιέρα του τόπου μας... ακόμη κι όταν φαίνετε πως χάνουν.