9/10/09

15 μήνες φυλακή στον Εφραίμ για το Βατοπέδι


Αθώος μπορεί να εκρίθει από την Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ηγούμενος Εφραίμ αλλά τιμωρήθηκε σήμερα από το Εφετείο Θράκης σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση...




Σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν σήμερα από το Εφετείο Θράκης ο πρώην ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η εφέτης Μαρία Ψάλτη, στην πρώτη δικαστική απόφαση για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.



Η δικαστίνα κρίθηκε ένοχη για παράβαση καθήκοντος, καθώς καθυστέρησε υπερβολικά ως πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ροδόπης να δημοσιεύσει την απόφαση για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας από το Δημόσιο. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης ήταν το Δημόσιο να προχωρήσει στις περίφημες ανταλλαγές με άλλες εκτάσεις στην υπόλοιπη χώρα.



Ο πρώην ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος καταδικάστηκαν για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος της δικαστικής λειτουργού. Και οι τρεις καταδικασθέντες, πάντως, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.



Η δίκη, έπειτα από πολλές αναβολές για διάφορους λόγους, ξεκίνησε στα δικαστήρια της Κομοτηνής τις παραμονές των εκλογών, διεκόπη λόγω αυτών και συνεχίστηκε χθες και σήμερα με τις απολογίες των κατηγορουμένων και την απόφαση του Εφετείου Θράκης.


Σχετικό άρθρο :

http://tiresias-press.blogspot.com/2009/10/blog-post_01.html