9/10/09

Συνασπισμός : Οι ανώδυνες δηλώσεις δεν είναι απάντηση


Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Συνασπισμός μετά τη διπλή επιχείρηση - σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Εξαρχείων, τις πρώτες ώρες της άφιξης Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη....

Οπως σχολιάζει το Τμήμα Δικαιωμάτων, «ηχθεσινή πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ένστολων και μη αστυνομικών, δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για τη φιλοσοφία της ηγεσίας του ?νεοσύστατου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, 12 ώρες μετά, σε άλλη περιοχή, που φιλοξενούσε εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες, εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές επίδειξης αστυνομικής δύναμης και επιβολής, με μαζικές προσαγωγές χωρίς φανερή αιτία, με περιπτώσεις προσβολής προσωπικοτήτων, πολύωρες κρατήσεις για απλές καταθέσεις, κ.α.

Η νέα ηγεσία του Υπ. Προ. Πο. υπό τον κ. Χρυσοχοϊδη πρέπει να αποσαφηνίσει αν επιθυμεί να συνεχίσει το δόγμα Μαρκογιαννάκη. Η απάντηση σε αυτό το ζήτημα δεν δίνεται με ανώδυνες δηλώσεις, αλλά με έργα και πράξεις».