17/10/09

Δημοψήφισμα για απόσχιση της Κρήτης απο την Ελλάδα το 2012 (Δείτε σχετικό Video)

Η "κουβέντα" ξεκίνησε έντονα πριν ένα χρόνο, όταν κάποιοι Κρητικοί (Μυλοποταμίτες κυρίως) ,χρησιμοποιώντας επιχειρήματα του τύπου :

"Δεν αναγνωρίζουμε εδώ την Ελληνική Αστυνομία"....

αλλά και.....

"Η Κρήτη δίνει λεφτά στην Ελλάδα με τον τουρισμό και η Ελλάδα δεν δίνει τίποτα στη Κρήτη"

Δείτε σχετικό Video...



Το θέμα "έπαιξε" στο MEGA και ο Νίκος Κακαουνάκης έκανε τότε κάποιες δηλώσεις.




Η υπόθεση αυτή άρχισε να ανακινήται στα τέλη της δεκαετίας του 70 από ανώνυμους κύκλους.

Όταν το θέμα λίγα χρόνια αργότερα έγινε κάπως πιο σοβαρό, ασχολήθηκε η ΕΥΠ και μετά από έρευνες κατέληξε στην Γερμανία και συγκεκριμένα σε κάποιον γνωστό (στην Γερμανία) κρητικό επιχειρηματία. Εξ' αιτίας αυτού, η οργάνωση αυτή αδρανοποιήθηκε για κάποιο διάστημα και καθώς φαίνεται επανήλθε πριν λίγα χρόνια στην δράση, στέλνοντας e-mails και sms σε κάτοικους της Κρήτης, καθώς και ευχετήριες εορταστικές κάρτες, στις οποίες η Ελλάδα απεικονίζεται σαν αρπακτικό πάνω από την Κρήτη.

Σαν σημαία του εν δυνάμει κράτους προωθήθηκε η σημαία της Κρητικής Πολιτείας

Κάποιοι Κρήτες δέχθηκαν με έναν σχετικό ενθουσιασμό την ιδέα του κρητικού κράτους και άρχισαν να κολλούν την σημαία αυτή στα αυτοκινητά τους και αναρτώντας την στα σπίτια.

Αγνοούν βεβαίως την σημασία της σημαίας αυτής και ειδικά την σημασία του πρώτου κόκκινου τεταρτημόριου με το αστέρι, το οποίο συμβολίζει την υποταγή στον σουλτάνο, καθώς η Κρητική Πολιτεία αποτελούσε για ένα σύντομο διάστημα μια αυτόνομη επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η «επίσημη» σελίδα για την ανεξαρτησία της Κρήτης είναι αυτή εδώ:
http://www.freewebs.com/nscrete--/