17/10/09

Οριακές καταστάσεις για το ένα στα δύο νοικοκυριά της Θεσσαλονίκης.

Ισα-ίσα «τα βγάζει πέρα» ένα στα δύο νοικοκυριά στη Θεσσαλονίκη (ποσοστό 49%), ενώ το 14% χρησιμοποιεί αποταμιευμένα χρήματα για να καλύψει τρέχουσες οικονομικές ανάγκες και το 13% χρεώνεται ολοένα και περισσότερο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη δεύτερη έρευνα «Βαρόμετρο» του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) , σύμφωνα με την οποία επίσης εννέα στους δέκα Θεσσαλονικείς (88%) δηλώνουν ότι δεν πρόκειται...



να αγοράσουν/χτίσουν σπίτι στο επόμενο 12μηνο, το 81% θεωρεί απίθανο να αποκτήσει καινούργιο αυτοκίνητο και το 51% «καθόλου πιθανό» να μπορέσει να αποταμιεύσει.

Το 55% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση επιδεινώθηκε «αρκετά» ή «πολύ» το τελευταίο 12μηνο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο νομό διαμορφώνεται στις -32 μονάδες, έναντι μέσου εθνικού όρου -39.

Το 25% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί αρκετά στο προσεχές 12μηνο, το 10% ότι θα γίνει πολύ χειρότερη, το 39% ότι θα παραμείνει αμετάβλητη, το 15% ότι θα βελτιωθεί αρκετά και το 2% ότι θα είναι πολύ καλύτερη.