10/10/09

Στήνει το συνέδριο στα μέτρα της Ντόρας


Καζάνι που βράζει η Ν.Δ. για Καραμανλή, που θέλει ανάδειξη αρχηγού με διαδικασίες- εξπρές.

Συνέδριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ντόρας Μπακογιάννη. Έτσι ερμηνεύονται ακόμη και στην τελευταία τοπική οργάνωση της Ν.Δ. οι κινήσεις του Κώστα Καραμανλή. Για κάποιους στον κομματικό μηχανισμό, μάλιστα, ήταν μια απόδειξη ότι έχει ήδη δώσει το δαχτυλίδι- έστω κι αν καμία πλευρά δεν αποδέχεται ότι υπάρχουν συμφωνίες- κάτω...
από το τραπέζι.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στη Ν.Δ. και το κόμμα μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έσπευσε στη Ρηγίλλης, καλώντας τον Κώστα Καραμανλή να αλλάξει άμεσα τη διαδικασία εκλογής του νέου ηγέτη.

Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε θέμα αδιάβλητων διαδικασιών, ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που επίσης διαφώνησε ανοικτά με τη σπουδή του πρώην πρωθυπουργού, τού έδειξε την έξοδο από τη Ρηγίλλης χωρίς άλλη καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, προτείνει να προχωρήσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή στην εκλογή νέου γραμματέα, ακόμη και μεταβατικού χαρακτήρα, ο οποίος θα αναλάβει την εκπροσώπηση του κόμματος «στη Βουλή και οπουδήποτε άλλου». Εν ολίγοις, ο Κ. Καραμανλής να μην εκπροσωπήσει τη Ν.Δ. ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης την προσεχή εβδομάδα. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, έσπευσε να στηρίξει τις κινήσεις του απερχόμενου προέδρου, λέγοντας ότι το καταστατικό του κόμματος «δεν είναι κουρελόχαρτο», αλλά εμφανίστηκε θετική για οποιαδήποτε συμφωνία που «θα διευρύνει το εκλεκτορικό σώμα».


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ