10/10/09

Διεύρυνση της εκλογικής βάσης ζητά ο Αντ. Σαμαράς


Το ρεύμα για ενότητα-ιδεολογική θωράκιση-οργανωτική επανίδρυση είναι πανίσχυρο, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος της Ρηγίλλης, όπου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή...




Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στον κ. Καραμανλή τις προτάσεις του για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την ανάδειξη του νέου αρχηγού της παράταξης, τις οποίες και θα καταθέσει το απόγευμα στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση, είναι καθολική απαίτηση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στα μέλη του κόμματος, στην κορυφαία διαδικασία της εκλογής αρχηγού.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της διάρκειας του συνεδρίου πάνω από μία ημέρα και της τροποποίησης του καταστατικού, έτσι ώστε να δοθεί το δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου στα μέλη του κόμματος.

Σημείωσε, ακόμη, ότι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου ακόμη και εκείνοι οι οποίοι θα εγγραφούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες, μετά τη λήξη του συνεδρίου. Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να συγκαλέσει τακτικό συνέδριο θέσεων και ιδεολογίας το δυνατόν συντομότερο, μέχρι την άνοιξη του 2010, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.