2/10/09

Για κακουργηματική πράξη σε βάρος της μήνυσε τον Ζαγοριανό η Αλίνα Καραβέλα

Ενώ η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου εξετάζει το τρίτο Ευρωπαϊκό ένταλμα έκδοσης του φυγόδικου Χριστοφοράκου, που εξέδωσε ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Ζαγοριανός, 3 ημέρες πριν του αφαιρεθεί η δικογραφία, μια νέα μήνυση κατατέθηκε χθες εναντίον του ανακριτή.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του συνηγόρου της κόρης του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens Χρίστου Καραβέλα, η Aλίνα Καραβέλα κατέθεσε μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, σημειώνοντας ότι ο ανακριτής δολίως συνέταξε εις βάρος της ασύστατο, αόριστο και παράνομο κατηγορητήριο....


Τον περασμένο Ιούνιο, με εντάλματα του κ. Ζαγοριανού, είχαν συλληφθεί και προφυλακισθεί οι δύο κόρες και η σύζυγος του φυγόδικου Χρ. Καραβέλα, με την κατηγορία της συνέργειας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η Στην μηνυτήρια αναφορά της σημειώνεται ότι "ο ανακριτής δολίως συνέταξε σε βάρος της ασύστατο, αόριστο και παράνομο κατηγορητήριο" και επιφυλάσσεται να διεκδικήσει αποζημίωση "για τη βαριά ηθική βλάβη που υπέστη στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας".
Οι κατηγορίες που προσάπτει στον ανακριτή η μηνυτήρια αναφορά είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και η ποινή που προβλέπεται αν αυτές αποδειχθούν τιμωρούνται με ποινή μέχρι δέκα χρόνια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα το άρθρο 269 περίπτωση β αναφέρει: «Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιοποίνων πράξεων ,αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο ή προκάλεσε απαλλαγή τους από την τιμωρία, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών».

Η οργή Χριστοφοράκου

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τους γερμανούς συνηγόρους του Χριστοφοράκου, ο πελάτης τους δεν κρύβει την οργή του κατά του ανακριτή, που εξαιτίας των ασαφών αλλεπάλληλων ευρωπαϊκών ενταλμάτων που έχει εκδώσει εναντίον, παρατείνεται η προφυλάκισή του.
Όπως είπε στο kentri.gr ο Γενικός Εισαγγελέας του Μονάχου Alfons Obermaier,
ανεξάρτητα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που αναμένεται να εκδοθεί της προσεχείς ημέρες, επί της προσφυγής κατά της απόφασης του Εφετείου που έκανε δεκτό το δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα, θα ανανεωθεί η συνέχιση της προφυλάκισής του, μέχρι να εκδοθεί απόφαση και επί του τρίτου ευρωπαϊκού εντάλματος.
Σύμφωνα με τον κ. Obermaier, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από τρείς μέχρι και πέντε βδομάδες ακόμη.


Πηγή:
http://www.kentri.gr/index.php/dik/771-2009-10-02-06-56-38.html