8/10/09

Οριακή η λειτουργία του Νοσοκομείου στο Βόλο.


Δύσκολες ημέρες περνούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, βλέποντας καθημερινά την απαξίωση του συστήματος υγείας. Μόνο στο Βόλο εργάζονται 101 γιατροί, τη στιγμή που οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 154, ενώ ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι προσλήψεις των 2.000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είχε προκηρυχθεί...




Τεράστιο ζήτημα με τις ελλείψεις ιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας και της κενής πλέον θέσης ενδοκρινολόγου.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ο νέος της Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος επισημαίνουν σχετικά με το θέμα πως από το νέο οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται δύο θέσεις ειδικότητας ενδοκρινολογίας.

Μέχρι πρότινος και τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούσε μία μόνο γιατρός, ενώ τώρα είναι κενές και οι δύο θέσεις, με αποτέλεσμα 4.000 ασθενείς να βρίσκονται χωρίς γιατρό.

Παράλληλα ο οργανισμός προβλέπει 154 θέσεις ιατρών, ενώ στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν μόλις 101, ενώ δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία για την πρόσληψη των 2.000 θέσεων που είχαν προκηρυχθεί.

Όμως οι ελλείψεις, σύμφωνα με τον κ. Μοσχοτζόπουλο παρατηρούνται και στο νοσηλευτικό και στο παραϊατρικό προσωπικό, ενώ δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη η παλαιά πτέρυγα και δεν λειτουργούν οι δομές που είχε σχεδιαστεί να λειτουργήσουν στον χώρο.