13/10/09

" Έμφραγμα " στο λιμάνι του Πειραιά , επίπληξη Πάγκαλου σε Κατσέλη !!!

Πρώτες τριβές στην κυβέρνηση...Με αφορμή τους χειρισμούς για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Οι γερανογέφυρες μένουν ανενεργές στον Πειραιά και τα εμπορεύματα παγιδευμένα από την απεργία.

Τον πρώτο μεγάλο της «σκόπελο», που προκαλεί ήδη εσωτερικές τριβές, καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στον λιμένα του Πειραιά...




Tο θέμα απασχόλησε χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, κατά την οποία από τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και υπουργούς ασκήθηκε κριτική στην υπουργό Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη για τους έως τώρα χειρισμούς και, κυρίως, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει μεταδώσει σαφές μήνυμα ότι «το λιμάνι πρέπει να ανοίξει».

Ομως, τελικώς, έγινε δεκτή εισήγηση της τελευταίας να δοθεί χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, καθώς η κινεζική εταιρεία COSCO δεν εμφανίζεται ανελαστική στις θέσεις της.

Η απεργία εκτιμάται ότι οδηγεί σε απώλεια εσόδων της τάξης των 500.000 - 600.000 ευρώ ημερησίως, έχει προκαλέσει έμφραγμα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές, ενώ πλήττει την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Το σίγουρο είναι πως για μια ακόμη φορά θα την πληρώσουν οι καταναλωτές αφού οι αυξήσεις που θα περάσουν στα προιόντα αγγίζουν το 10%.