13/10/09

Γιατί δεν έγινε δικαστήριο για τα Ιμια ; (Σχετικό Video)


Στις βραχονησίδες Ιμια, στις 31.1.1996, πριν από 13 χρόνια, η κυβέρνηση Σημίτη υπέστειλε τη σημαία μας, παράνομα προς το άρθρο 96 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, το οποίο ορίζει ότι: «Τιμωρείται με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη....
α) Διοικητής ή κυβερνήτης ο οποίος σε ναυμαχία υποστέλλει τη σημαία χωρίς να εξαντλήσει όλα τα μέσα άμυνας.
β) Αξιωματικός που τάχθηκε κατά οποιονδήποτε τρόπο υπέρ μιας τέτοιας απόφασης.
γ) Οποιος, ενώ βρίσκεται σε πολεμικό πλοίο υποστέλλει τη σημαία,κατά τη μάχη, χωρίς διαταγή του Κυβερνήτη.
δ) Οποιος ενώ βρίσκεται σε πολεμικό πλοίο κατά τη μάχη δίνει εντολή για παράδοση ή υποστολή της σημαίας ή για παύση του πυρός, χωρίς διαταγή του Κυβερνήτη».
Ετσι λοιπόν ήταν παντελώς παράνομη η απόφαση για την υποστολή της Σημαίας μας από τις βραχονησίδες Ιμια. Στα Ιμια προσβλήθηκε βάναυσα η Εθνική μας υπόσταση και η Εθνική μας κυριαρχία, παράνομα προς το άρθρο 27, παρ. 2, του ισχύοντος Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι:
«Χωρίς νόμο,που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών,δεν είναι δεκτή στην Ελληνική επικράτεια, ξένη, στρατιωτική δύναμη,ούτε μπορεί να διαμένει σε αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή».
Ετσι, σύμφωνα με το ίδιο πιο πάνω άρθρο, ήταν παράνομη και αντισυνταγματική η απόβαση των τούρκων πεζοναυτών πάνω στις βραχονησίδες μας. Και ως τέτοια έπρεπε αμέσως τότε να αντιμετωπιστεί από τους διαχειριστές της εξουσίας.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, το οποίο παραβιάστηκε από την κυβέρνηση Σημίτη- που ευχαρίστησε δημόσια τις ΗΠΑ μέσα από τη Βουλή- με συνέπεια να χάσουμε και την κυριαρχία μας στις βραχονησίδες και τρεις ηρωικούς αξιωματικούς, όταν το ελικόπτερό τους χτυπήθηκε από τον εχθρό.
Για την τραγωδία στα Ιμια, για όλες τις παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις, καθώς και για την απώλεια των τριών αξιωματικών (Βλαχάκου, Καραθανάση και Γιαλοψού) κανένας υπεύθυνος μέχρι σήμερα πολιτικός ή στρατιωτικός δεν έχει λογοδοτήσει.

Του Φώτη Κανελλόπουλου


Σχετικό VideoΟ Πρωθυπουργός της ισχυρής Ελλάδας Eυχαριστεί.... από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων !!!