8/10/09

Το παιχνίδι ήταν στημένο εδώ και πολλούς μήνες


Τώρα ξαφνικά αποφασίσατε όλοι μαζί να τους τα χαλάσετε;;;


Αφού δεν ξέρετε ούτε εσείς ποιοί από σας είναι με τους άλλους...

Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ αποκαλύπτει πως το παιχνίδι ήταν στημένο εδώ και πολλούς μήνες....




Όπως έχουμε αποκαλύψει σε παλαιότερες δημοσιεύσεις (24/09/09) του Συστήματος Αξιοποίησης Πληροφοριών Τειρεσίας το παιχνίδι ήταν στημένο εδώ και πολλούς μήνες, οι συμφωνίες με τα μεγάλα τζάκια έχουν κλείσει πολύ πριν την προκύρηξη των εκλογών.


Ο Καραμανλής προκύρηξε εκλογές στις 4ης Οκτωβρίου μη έχοντας άλλη επιλογή για να κλείσει συμφωνίες εκατέρωθεν βάζοντας στο παιχνίδι και τους δικούς του όρους.


Δεν υπήρχε άλλη πίστωση χρόνου και αν καθυστερούσε περισσότερο το χειμώνα ίσως τα πράγματα γινόταν πιο δύσκολα για τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή του.


Εκεί αποφάσισε να προβεί σε συμφωνίες και συμβιβασμούς προκειμένου να εξασφαλίσει προνόμια για τον εαυτό του αλλά και την πολιτική του καριέρα.



ΣΧΕΔΙΟ 1ο



Παρέδωσε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ προκηρύσσοντας τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου εξασφαλίζοντας και απο κεί τα προνόμια αλλά και τα οφέλει στην περίπτωση (που τελικά συνέβει) μιας μετά Καραμανλή εποχής στη Νέα Δημοκρατία.

Ας μην ξεχνάμε πως πολλοί στο ΠΑ.ΣΟ.Κ ήθελα τον "αποκεφαλισμό" από την ηγεσία της ΝΔ του επί σειρά ετών "καταλληλότερου πρωθυπουργού" στις δημοσκοπίσεις.



Απ'την άλλη πλευρά υπήρχε κοινό συμφέρον και στα μεγάλα τζάκια της Νέας Δημοκρατίας με τα εσωκομματικά "πριονίσματα" για την ευκαιρία κατάρρευσης του Καραμανλισμού.


Στο σημείο αυτό θυμίζουμε πως το καταστατικό της ΝΔ δεν ορίζει χρονικο όριο στο αξίωμα του προέδρου της παράταξης , εκλέγετε εφάπαξ.



Βασικοί όροι της συμφωνίας


Ο Καραμανλής ανέλαβε το ρίσκο μια μεγάλης ήττας προκηρύσσοντας τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου γιατί πίστευε πως θα κατάφερνε να χάσει αξιοπρεπώς εξασφαλίζοντας και τα εκατέρωθεν ωφέλει αλλά και αποδεικνύοντας εσωκομματικά τη αξία του σε μια διαταραγμένη Νέα Δημοκρατία.


Οι βασικοί όροι που έθεσε ο Καραμανλής στη συμφωνία με τα μεγάλα τζάκια της ΝΔ επικεντρωνόταν στο μέγεθος της εκλογικής ήττας.


Το "στοίχημα" Καραμανλή ήταν να καταφέρει να κλείσει την "ψαλίδα" με το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου που δημοσκοπικά τουλάχιστον ήταν από τότε δεδομένη.


Πιο συγκεκριμένα και για να σας αποδείξουμε οτί είχαμε βάσιμες πληροφορίες εάν το εκλογικό αποτέλεσμα έφερνε μια ήττα της ΝΔ με διαφορά μικρότερη από 4 μονάδες (όπως πίστευε πως θα κατάφερνε ο Καραμανλής) σήμερα τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αφού πάλι ήταν θα υποχρεωμένος από τη συμφωνία να πάει σε συνέδριο αλλά σε αυτή την περίπτωση θα ήταν και ο ίδιος υποψήφιος (αλά Παπανδρέου..Θυμάστε)


Επειδή όμως οι δημοσκοπήσεις τότε εμφάνιζαν μια ήττα με διαφορά 7 μονάδων απο το ΠΑ.ΣΟ.Κ , έπρεπε ο Καραμανλής να συμφωνίσει και στο τι θα γινόταν σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε να μειώση τη διαφορά.


ΣΧΕΔΙΟ 2ο


Σε ένα τέτοιο σενάριο (που τελικά και συνέβει) η συμφωνία προέβλεπε όχι απλά αποχώρηση του απο την ηγεσία της ΝΔ αλλά και τη μη υποψηφιότητα Καραμανλή στο συνέδριο προκειμένου να υποστηρικτή με κάθε τρόπο η υποψηφιότητα της Ντόρας.


Μέρος της συμφωνίας σ'αυτο το σενάριο ήταν να αναλάβει την πλήρη ευθύνη, εξαγνίζοντας την παράταξη απο τα λάθη και τα σκάνδαλα του παρελθόντος ανοίγοντας υποχρεωτικά δρόμο στη Ντόρα για τη διαδοχή ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα
με ένα "γρήγορο" συνέδριο.


Γι'αυτό άλλωστε και δεν τον υποχρέωσαν σε οριστική αποχώρηση απο την πολιτική αλά... Σουφλιάς.



Μέρος της συμφωνίας ήταν να παραμείνει για να ορίσει ένα "γρήγορο" συνέδριο..



Απ'την άλλη πλεύρα εκτός τον άλλων προνομίων που φαίνετε να εξασφάλισε για τον εαυτό του ο Καραμανλής αλλά και για το πολιτικό του μέλλον φαίνετε η απόλυτη στήριξει της λεγόμενης "ομαλής" αποχώρησης για να μην τον αφήσουμε έρμαιο στα πολιτικά κοράκια της παράταξης που θα τον κατασπάραζαν στην πρώτη ευκαιρία


Το σχέδιο Εθνικές εκλογές ολοκληρώθηκε... Μένει να δούμε αν θα ολοκληρωθεί και το δεύτερο στις εσωκομματικές