19/10/09

Δήλωση σοκ Υπουργού Εσωτερικών κ Ραγκούση: "Δημοτικές εκλογές με συμμετοχή μεταναστών"

Αφού οι Έλληνες προτιμούν να απέχουν απο τις εκλογές ας ψηφίσουν γι'αυτούς οι αλλοδαποί μετανάστες !!!

Προφανώς ο κ. Παπανδρέου με τη φράση "Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση" εννοούσε πως θα νομιμοποιήσει όλους τους λαθρομετανάστες και θα τους δώσει και το δικαίωμα να αποφασίζουν για τις τύχες των Ελλήνων!!
14η ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και....

Ευρείες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, προβλέπουν την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες, για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα.


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, την ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και των οποίων οι γονείς ήδη ζούσαν κάποιο διάστημα στη χώρα, αλλά και σε παιδιά που μετείχαν της ελληνικής παιδείας, πηγαίνοντας σε ελληνικό σχολείο για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου, θα αφορά σε μετανάστες δεύτερης γενιάς και όσους έχουν συμπληρώσει πενταετία παραμονής στη χώρα, στο πρότυπο των ρυθμίσεων που ακολουθούν άλλες χώρες της Ε.Ε.


Στόχος είναι να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.


Παράλληλα, ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι θα συστηθεί εντός των επόμενων ημερών επιστημονική επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί όλες τις εναλλακτικές προτάσεις, σχετικά με την προσαρμογή του "γερμανικού" μοντέλου στα ελληνικά δεδομένα. Θα ακολουθήσει διαβούλευση, με στόχο να εξασφαλιστεί η συναίνεση που θα επιτρέψει την εφαρμογή του νέου εκλογικού νόμου στις επόμενες εκλογές, το 2013.

Σχετικά με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, επανέλαβε τη δέσμευση για αιρετούς περιφερειάρχες και την κατάργηση της ρύθμισης για εκλογή από τον α΄γύρο με το 42% των ψήφων. Όσον αφορά στις αλλαγές στη διοικητική δομή του κράτους, προανήγγειλε τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής και στη συνέχεια τη διαβούλευση με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την κατάρτιση "οδικού χάρτη" για την υλοποίησή της.

Δηλαδή....

Σε περιοχές τις Ελλάδος που έχουν συγκεντρωθεί πολλοί μετανάστες μέχρι τις Δημοτικές εκλογές δεν αποκλείεται να δούμε και τους πρώτους Αλβανούς ή Τούρκους Δημάρχους...