11/1/10

Το πρόγραμμα των... 98 και σήμερα - Τι μας είπαν , και τι μας έκαναν

Πλησιάζει η στιγμή του πρώτου απολογισμού του κυβερνητικού έργου με βάση το φιλόδοξο πρόγραμμα των εκατό ημερών που ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου είχε ανακοινώσει προεκλογικά.

Πλησιάζει η στιγμή που κατά τον σημερινό πρωθυπουργό η χώρα θα έπαιρνε ανάσα από τα προβλήματα που την μαστίζουν, πλησιάζει η στιγμή που...




...θα μετρήσουμε πόσες προεκλογικές υποσχέσεις έμειναν για πάντα υποσχέσεις, καθώς και πόσες εξαγγελίες έχουν ήδη ματαιωθεί... για πάντα.

Το πρόγραμμα των εκατό ημερών παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας. Εξειδικεύτηκε στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, αλλά και στις δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις- την τηλεοπτική αναμέτρηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και την τηλεοπτική μονομαχία με τον Καραμανλή.

Στη συνέχεια στον πόλεμο προπαγανδισμού του νέου προγράμματος μπήκαν και τα στελέχη του ΠαΣοΚ που άρχισαν να υπόσχονται ακόμη πιο φιλόδοξα πράγματα, για τα οποία σήμερα ως υπουργοί μετανιώνουν.

Δεσμεύσεις όπως αυτή για αυξήσεις στους μισθούς σε ποσοστό μεγαλύτερο του πληθωρισμού εγκαταλείφθηκαν από νωρίς.

Υποσχέσεις όπως η στελέχωση των θέσεων της κρατικής μηχανής μόνο με διαγωνισμούς και βιογραφικά παραβιάστηκαν ώς γνωστόν με τρόπο που ταλαιπωρεί ακόμη το Μέγαρο Μαξίμου.

Η προεκλογική ατάκα «Λεφτά υπάρχουν» που... έγραψε ιστορία

Εκτός από τις αερο-εξαγγελίες, υπήρξαν και διαβεβαιώσεις που τώρα πια ακούγονται εντελώς εξωπραγματικές.

Η χαρακτηριστική φράση «λεφτά υπάρχουν», που επανέλαβε πολλές φορές στη ΔΕΘ και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, απέδειξε το κλασικό πολιτικό κόλπο , οτί δήθεν εξεπλάγην από το χάος που παρέλαβε , δικαιολογώντας έτσι το... ξεχάστε τα όλα !!!!

Στο σημείο αυτό θυμίζουν την παλιά πολιτική ατάκα και των δύο μεγάλων κομμάτων τις εξουσίας που κάθε όποτε εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση φώναζαν ο ένας στον άλλων..

Παραλάβαμε ΧΑΟΣ...Παραλάβαμε ΧΑΟΣ !


Λές και ζούσαν στο διάστημα και δεν ήξεραν.... ενώ και ο πιο μ@λ@κ@ς Έλληνας ήξερε περισσότερα !

Βέβαια ο ίδιος ο πρωθυπουργός βλέποντας οτι αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά , ξεπερνούσαν κάθε φαντασία , κινδυνεύοντας να γελοιοποιηθεί ... έσπευσε προκαταβολικά να δικαιολογηθεί, κατά το κλείσιμο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, επισημαίνοντας: «Κι αν γίνουν και λάθη, δεν θα είναι από αδράνεια (?) ή σκοπιμότητα, αλλά από την πρόθεσή μας να υπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη (?)».

Σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμα των εκατό ημερών που ανακοίνωσε προεκλογικά το ΠαΣοΚ μπορεί σήμερα να χωριστεί σε 3 κατηγορίες:

Στις δεσμεύσεις που ενδεχομένως προσπάθησαν να υλοποιήσουν , στις δεσμεύσεις που ξεχάστηκαν τελείως , και στις υποσχέσεις που θα εφαρμοστούν, αλλά...τροποποιημένες

Ενδεικτικά κάποιες απο τις δεσμεύσεις που ενδεχομένως προσπάθησαν να υλοποιήσουν αλλά οι εκατό που μας έλεγαν πέρασαν και ποιός ξέρει πόσες θα περάσουν ακόμη μέχρι να μισο-υλοποιηθούν -έτσι για να πούν πως κάτι γίνετε- είναι...

Το νομοσχέδιο για τη λήψη μέτρων που δήθεν θα στηρίξουν την αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.... ????????????

Το νομοσχέδιο για την στήριξη των δανειοληπτών και νοικοκυριών απο τις τράπεζες που τους έχουν "πιει το αίμα"

Το νομοσχέδιο για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη ρευστότητα στην οικονομία... έμεινε στα λόγια και θα δούν όταν ολοκληρωθεί αν στην πράξη θα αποδόση.

Το νομοσχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας ???

Τα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης των ανέργων ???

Το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ακρίβειας????

Ο έλεγχος του πολιτικού χρήματος, ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς ??????

Προεκλογικά "φούμαρα" και υποσχέσεις για εντυπωσιασμό των ψηφοφόρων

________________________________________

ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ υποσχέθηκε προεκλογικά το ΠαΣοΚ, τουλάχιστον δεκατρείς ρυθμίσεις βρίσκονται ήδη στον πάτο του καλαθιού των αχρήστων αφού δεν θα υλοποιηθούν ΠΟΤΕ !

13 παραμύθια που ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή πως στόχευαν μόνο στον εντυπωσιασμό των ψηφοφόρων....

1 Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

2 Αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.

3 Η απόσυρση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και που το ΠαΣοΚ είχε δεσμευθεί ότι θα συνεχιστεί κανονικά.

4 Η κατάργηση του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

5 Η αλλαγή του τρόπου είσπραξης των τελών κυκλοφορίας που είχε ανακοινωθεί από τον κ. Γ. Σουφλιά. Εισπράχθηκαν κανονικά, αλλά ανακοινώθηκε πως θα αλλάξει ο τρόπος καταβολής από την επόμενη χρονιά.

6 Η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό.

7 Η αύξηση του επιδόματος ανεργίας, σταδιακά, στο 70% του βασικού μισθού.

8 Η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την εγκατάσταση της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και των όρων κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης.

9 Η δημιουργία μιας μεγάλης τράπεζας την οποία θα ελέγχει το Δημόσιο με συγχώνευση τραπεζών όπως η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

10 Η δημιουργία μιας διεθνούς επιτροπής προσωπικοτήτων υπό τον αρχιτέκτονα Χοσέπ Αθεμπίγιο για τα θέματα χωροταξίας, οικιστικής πολιτικής και δασοπροστασίας.

11 Η φορολόγηση με χαμηλό συντελεστή των κερδών που παραμένουν στις επιχειρήσεις ώστε να διευκολυνθούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

12 Η δέσμευση πως δεν θα υπάρξει κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

13 Η άμεση είσπραξη τμήματος των ανείσπρακτων βεβαιωμένων φόρων και οφειλών που ανέρχονται σε 31 δισ. ευρώ.

Τι τροποoooποιήθηκε για... να μοιάζει με τη δέσμευση.

1 Η προώθηση προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και ηλικιωμένους ανέργους, φαίνεται πως θα περιοριστεί σημαντικά και δεν θα ισχύσει για όλες τις κατηγορίες, όπως αρχικώς είχε ανακοινωθεί.

2 Η επιλογή γενικών γραμματέων και διοικητών ΔΕΚΟ με δήθεν αξιοκρατικά κριτήρια, και όχι με κομματικά κριτήρια, τροποιήθηκε αφού μέχρι στιγμής η διαδικασία εφαρμόστηκε με μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις, ενώ τελικώς υπήρξαν διορισμοί κομματικών στελεχών και πρώην βουλευτών σε νευραλγικές κρατικές θέσεις.

3 Η υποχρεωτική ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των υπογραφών υπουργών και όλων των πράξεων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης προς το παρόν εφαρμόζεται σε ελάχιστες περιπτώσεις μόνον τις επιλογής τους.

4 Η περικοπή των αποδοχών των διοικητών ΔΕΚΟ και τραπεζών δεν έφτασε τελικώς ποτε στα επίπεδα που είχαν προαναγγελθεί, άλλωστε άλλο αντιπολιτευση κι άλλο κυβέρνηση ...πάει κι'αυτός ο "πόλεμος"


ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ υπήρξαν δεσμεύσεις για τη στελέχωση της κυβέρνησης και του κράτους που... ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ !

Ο Παπανδρέου δεσμεύθηκε πως κανένας πρώην βουλευτής δεν θα καταλάβει κρατική θέση, αλλά....κατέλαβαν όλοι... οι υπόλοιποι....στον ανασχηματισμό.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υποσχέθηκε πως κανείς δεν θα τοποθετηθεί σε θέση ευθύνης που έχει υπηρετήσει στο παρελθόν, αθετώντας την υπόσχεσή του στις περιπτώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη και του Δ. Γεωργακόπουλου, ενώ οι άλλοι άλλαξαν απλώς.... πόστα.

Σας θυμίζουμε τις υποσχέσεις για άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής με είσπραξη των 31 δισ. ευρώ των ανείσπρακτων αλλά βεβαιωμένων φόρων, οι οποίες, όπως ομολογούν τώρα οι συναρμόδιοι υπουργοί, δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Αντί όλων αυτών...

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως...στην Ελλάδα , τη "νύφη" πλήρωνε και θα συνεχίσει να πληρώνει....

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ !!!





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share