27/10/09

Νευρικός κλονισμός στη ΝΔ

Στον «αέρα» η διαδικασία διαδοχής


Ανω-κάτω η ΝΔ από την αμφισβήτηση της «ομόφωνης απόφασης» για εκλογή προέδρου


Νέο κύκλο αναταράξεων έχει προκαλέσει στη Ρηγίλλης η αμφισβήτηση της «ομόφωνης απόφασης» για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου της ΝΔ, μετά την παρέμβαση Αβραμόπουλου για συμμετοχή και φίλων, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δ.Σιούφα.





Η μετωπική σύγκρουση του Δ.Αβραμόπουλου με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Δ.Σιούφα για τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους θα συμμετάσχει η γαλάζια βάση στην εκλογή τής νέας κομματικής ηγεσίας, προκάλεσαν νευρικό κλονισμό στη Ρηγίλλης, καθώς τρεις εβδομάδες μετά την κίνηση του Κ.Καραμανλή για εκλογή νέου αρχηγού, η διαδικασία παραμένει ανοιχτή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, την πρόταση Αβραμόπουλου, με την οποία συντάσσεται και ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας Π.Ψωμιάδης, για εκλογή του νέου αρχηγού όχι μόνον από τα μέλη, αλλά και από τους φίλους του κόμματος, δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί και ο Αντ.Σαμαράς, υπό την προϋπόθεση να την αποδεχθούν όλοι οι υποψήφιοι, όπως τόνιζαν στενοί συνεργάτες του. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πλευρά Σαμαρά επιχειρεί να απομονώσει την κ. Μπακογιάννη, αφού με τη θέση του τέως υπουργού Πολιτισμού δημιουργείται ένα μέτωπο τριών από τους τέσσερις υποψηφίους.

«Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία» δήλωσε την Τρίτη η Ντ.Μπακογιάννη και μαζί με τον Π.Ψωμιάδη παρέπεμψαν στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου για την οριστική απόφαση επί των διαδικασιών.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει κοινή απόφαση των «4» -όπως λέει ο κ. Σιούφας-, ωστόσο δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση Αβραμόπουλου για συμμετοχή και φίλων στη διαδικασία. Την Τετάρτη ο κ. Ψωμιάδης θα συναντηθεί με τον Αντ.Σαμαρά και την Πέμπτη με τον Δ.Αβραμόπουλο.

Τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών κατήγγειλε, μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Τρίτης, ο Ευ.Μεϊμαράκης, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση για συμμετοχή φίλων στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, ενδεχομένως, δε, ούτε στο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share