27/10/09

Παρενόχληση Τούρκων σε Eλληνικό Super Puma κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης

Νέα, άκρως προκλητική ενέργεια από την Τουρκία εναντίον ελληνικού ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης AS 332C1, η οποία κατέληξε σε "θερμή" επαφή ελληνικού περίπολου με ομάδα Tούρκων διακινητών....



Χθες αργά το βράδυ, ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης τύπου Super Puma, συμμετέχοντας μαζί με πλοίο σε επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών στην περιοχή του Φαρμακονησίου, δέχθηκε επί σχεδόν μία ώρα (από τις 22:50-23:47) κλήσεις στη συχνότητα κινδύνου από το τουρκικό ραντάρ DATCA να εγκαταλείψει την περιοχή διότι βρισκόταν εντός… τουρκικού εναερίου χώρου!

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Χίο στις 21:30 για να συμμετάσχει στην επιχείρηση.

Το ελληνικό πλήρωμα αγνόησε τις τουρκικές προκλήσεις και συνέχισε την αποστολή του συνδράμοντας στο έργο της διάσωσης των λαθρομεταναστών μαζί με την κανονιόφορο «Ναυμάχος».

Συνολικά οι τούρκοι "διακινητές" αποβίβασαν 32 άτομα στο Φαρμακονήσι. Περίπολος της φρουράς του νησιού αντιλήφθηκε την όλη ενέργεια και κύκλωσε την ομάδα των λαθρομεταναστών, ενώ προσπάθησε να συλλάβει τον διακινητή ή τους διακινητές οι οποίοι ήταν Τούρκοι, όπως κατέθεσαν εν συνεχεία οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες.

Αυτός ή αυτοί προσπάθησαν να διαφύγουν με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη του(ς) σε απόκρημνη περιοχή του νησιού.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και αρκετοί λαθρομετανάστες διασώθηκαν.

Περίπου στις 2 σήμερα τα ξημερώματα, το Super Puma επέστρεψε στη βάση του στη Χίο.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
Bookmark and Share